sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

tämänhetkinen hääbudjettimme

Tässä suuntaa antavaa budjettia meidän häistä.

kulu summa
pitopalvelu 5 800 €
juhlatilan vuokra 2 000 €
vihkisormus 1 300 €
hääpuku+kengät 1 300 €
bändi 1 200 €
juomat 1 000 €
valokuvaus 1 000 €
hääyö 400 €
kutsut, menu, ohjelma 400 €
kukat 400 €
vieraiden kuljetus 380 €
hampaiden valkaisu 250 €
pikku jutut 200 €
saketti 190 €
häitä edeltävä yö 190 €
kampaus+meikki+kynnet+suihkerusketus 150 €
alusvaatteet 100 €
YHT 16 260 €


Joitain menoja olemme onneksi jo saaneet maksettua. Seuraavia maksettavia kuluja tulevat olemaan sormus, juomat, paperituotteet, vieraiden kuljetus ja alusvaatteet.
Ylläpidämme budjettiamme muuten Mennään Naimisiin! sivujen budjettilaskurilla, joka on ihan hyvä työkalu meidän tarpeisiin.

 kuva: Style Me Pretty

29 kommenttia:

 1. Melkein identtisissä summissa mennään :D Onneksi voin nyt vilauttaa tätä teidän budjettia anopille jos se kauhistelee meidän muka "suuria" kuluja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näytä ihmeessä! :)

   Toki pk-seudulta löytyy esim. tiloja, jotka saa kolme kertaa edullisemmin tai hääpuvun olisi voinut ostaa käytettynä, mutta elämä on valintoja.

   Poista
 2. Meidän tarvitsee mitä ilmeisimmin säästää vielä muutama vuosi ennen häiden järjestämistä. Iiik.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, kannattaa ruveta säästämään hyvissä ajoin.

   Toki monet näistä asioista saa edullisemminkin toteutettua, kun juhlapaikka ja hääpuku.

   Ja huom. tämä on laskettu, että kaikki 100 vierasta tulee häihin. Eli mahdollisesti tuo pitopalvelun kulutkin voivat tuosta laskea.

   Poista
 3. En uskalla edes laskea meidän kuluja... menee heittämällä yli 20 000 kun vertaa teidän lukuihin. Oho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hääjärjestelyiden ikävimpiä hetkiä on kyllä käydä päivittämässä budjettia. Mutta kyllä tällä rahalla saa hyvät bileet kasaan!!

   Lisäksi tähän meidän lukuun lisätään se häämatka. huh.

   Poista
 4. Voih,
  minä kun olin ajatellut järjestää häät 6 000€n budjetilla (jota sulhanen jo kauhisteli!),onkohan se edes mahdollista? Sillä haluan kuitenkin paljon kaikkea hienoa, tosian paljon koristeluja yms on tarkoitus tehdä myös itse... Mutta apua, että häät on kalliita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näytä tämä budjetti sulhasellesi niin ei enään kauhistele. :)
   Mutta me olemme panostaneet mm juhlatilaan, ruokaan ja livemusiikkiin ja se näkyy budjetissa. Teidänkin kannattaa miettiä mitkä asiat ovat teille tärkeitä ja minkälaiset häät haluatte ja panostatte sitten niihin asioihin.

   Poista
 5. Hui! Kyllä huomaa, miten paljon budjettiin saa laittaa pääkaupunkilisää. Toisaalta Helsingissä on myös varaa mistä valita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mietimme, että olisiko sittenkin pitänyt viettää häät mökillämme. Mutta nyt saamme vihkimisen Tuomiokirkossa ja hyvät bileet! :)

   Poista
  2. Varpunen, missä noissa on pääkaupunkilisää? Meillä hyvin samannäköisiä lukuja, vaikka häät samoilla nurkilla teidän häiden kanssa :)

   Poista
 6. Huh, aika huima summa teillä! Meillä on aika tarkalelen se 10 000 euroa ja pyritään siihen ettei kauheasti pomppaisi yli. Häämatka tulee sitten erikseen siihen päälle vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuinkas paljon teille tulikaan vieraita? ilmeisesti ainakin tuon juhlapaikan ja pitopalvelun saatte edullisimmin kuin me?
   Missä muissa asioissa on sinun mielestä iso ero?

   Poista
  2. Meille kutsuttiin 102 vierasta eli käytännössä noin 95-100 ihmistä varmaan tulee paikalle koska suurin osa on tiennyt asiasta jo etukäteen. Pitopalvelu maksaa meillä n. 3500e ja juhlapaikka kustantaa vain 350e. Meille ei myöskään tule bändiä, vaan DJ ja se maksaa 300e ja se soittaa 6h.

   Me kun ollaan vielä töissäkäyviä opiskelijoita niin ei riitä rahkeet enempää kun kymppitonnin sijoittaa. Meillä ei myöskään tartte vieraiden kuljetuksia miettiä erikseen. Hampaiden valkaisussa haluaisin käydä mutta en taida raaskia..

   Poista
  3. oih, tuo juhlapaikan kustannus kuulostaa ihanalta verrattuna meidän. Pitopalvelun olisimme saaneet edullisemminkin, sillä emme ottaneet edullisinta valintaa.

   Poista
  4. Ei mekään otettu kalleinta, eikä halvinta pitopalvelua. Otettiin myös sen mukaan missä hinta-laatusuhde tuntui hyvältä :)

   Poista
 7. Kiva varmaan ajautua konkurssiin yhden päivän takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kihlautumisestamme tulee kuitenkin jonkin verran aikaa, joten siinä ajassa ehtii kuitenkin hyvin säästämään.

   Poista
  2. Olipas nyt kyyninen kommentti anonyymilta, tuskimpa nyt kukaan suunnittelee häitä niin, että menee konkurssiin :D eiköhän tulot ja menot ihan yleisesti soviteta omien varojen mukaan...

   Poista
  3. Pakko kommentoida vielä itsekin. Me ollaan oltu rehellisesti kauhuissamme siitä rahamäärästä, mikä näihin pippaloihin tungetaan. Emme ole kuitenkaan halunneet tehdä mitään liian radikaaleja kompromisseja, vaan maksamme sitten kiltisti sen mitä mistäkin pyydetään. Omathan ovat häämme. Lainaa emme todellakaan ota, joten kulunut vuosi on ollut aikamoista säästämistä. Rahaa on silti jäänyt muuhunkin: ulkomaanmatkaan ja rentoon olemiseen. Jokainen käyttää rahansa miten haluaa, vaikka sitten siihen yhteen ainoaan päivään.

   Poista
 8. Meidän hääbudjetti oli lopulta melko tarkalleen 8000e. Asumme Helsingissä. Hääpuku ostettiin uutena ja rakastan sitä. Mutta saimme paljon juttuja lahjaksi, mm. kaikki muusikot, bändin (meillä oli paljon musiikkia, kun mieheni on muusikko), häämeikki, kampaukset, valokuvaus.
  Toisaalta meillä tuli kuluja neljän lapsemme vaatettamisesta. Pojille puvut ja tytöille mekot, kaikille kengät.

  Vieraita meillä oli 75.

  T: Bride

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, juhlatilan vuokra oli 350e, siihen kuului pientä sisustelua. Itse ostin satoja kynttilöitä teemaväreissä ja vaaleanpunaisia ja hopeisia pikkusydämiä pöydille siroteltuna.

   -Bride

   Poista
  2. Sorry, kun laitan sata viestiä, mutta tämä vaan herättää muistot muutaman kuukauden takaa :D

   Eli rakennekynnet sain häälahajski myös.
   Silkkiset morsiuskengät ostin ja värjäytin, maksoi n. 150e.
   Alusvaatteet maksoivat n. 150e.

   Mutta alkotarjoulia meillä oli vain ruokaviinit. Muuten oli baari auki ja siitä sai ostaa jos halusi muuta juoda kuin viiniä ruuan kanssa. No, bändilleoli pari koppaa olutta ravintolahinnoin.

   Hampaidenvalkaisun löysin tarjouksesta 100e, hääyö vietettiin kotona (Ihanaa). Olemme molemmmat nukkuneet liikaakin töitten puolesta hotelleissa.

   Kukat maksoi 140e, kutsujen kustannus oli n. 50e, osa kustannuksesta tuli lahjana.Manu-ja ohjelmakortit koimme turhina eikä niitä ollut -eikä kukaan kaivannutkaan :)

   Ruuat ja tarjoilijat maksoivat 3700e. Kolme tarjoilijaa 10h.

   Kyllä sitä saa Helsingissäkin monen hintaista palvelua. Meillä esim. oli aivan upeat, nopeat, huomaamattomat tarjoilijat ja hyvä ruoka.

   -Bride

   Poista
  3. tuo on kyllä ihan mahtavaa, kun saa juttuja lahjaksi ja lähipiirissä on ammattitaitoisia ihmisiä auttamassa.

   Toivottavasti mekin saamme kukat 140€ - siihen pyritään. :)

   Poista
 9. Minusta näyttää siltä, kun kaston teidän "Projektin aikataulu"-lehteä, että tämä budjetti on reippaasti alakanttiin. Oletko huomioinut kaikki pienet yksityiskohdat, joita olet toteuttanut mielin määrin ja jotka maksavat kuitenkin rahaa?

  Esim. onko alusvaatteet-summassa miehesi vaaleanpunaiset bokserit ja omat rintaliivisi ja alushoususi sekä sukkanauha? Aika edullisesti olet löytänyt!

  Entä kaikki kaasotapaamisen ruuat/juomat? Tai valokuvakehykset? Häätuoksut? Naistenhuoneen selviytymispeketti jne?

  PIA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuollaiset pikkujutut jätin pois tästä budjetista. Boxerit, valokuvakehykset, tuoksut yms. tulemme käyttämään myös häiden jälkeen, joten niitä en ole laskenut budjettiin. Toki noistakin muutama satanen tulee, mutta halusin esitellä nyt suuret asiat ainoastaan.

   Poista
 10. Meillä tulee hintaa häille vain 6000 euroa max. Vieraita vähän alle 50. Summaan sisältyy pitopalvelu, tila, sormus, puvut, musiikki ym. pienemmät hankinnat.

  Kyllä noihin juhliin saa upotettua näköjään hyvin paljon enemmänkin rahaa. Mä olen ihan tyytyväinen meidän järjestelyihin. Toi valokuvaus 1000 e kuulostaa aika paljolta. En tietenkään tiedä mitä se sisältää, mutta aika kovaa tuntipalkkaa meinaa joka tapauksessa. Valokuvaajan koulutus ei kuitenkaan kovin pitkä ole. Toiset tekevät nimellään rahaa.

  VastaaPoista
 11. meillä ei onneks oo budjettia, häät tulee maksamaan sen mitä tulee ja sille ei voi mitään. emäntä kyllä laittaa numeroita paperille sitä mukaa mitä tulee kuluja että kai se lopullinen hinta paljastuu sitten reilun parin kuukauden päästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidänkin budjetti tehty sen jälkeen kun päätökset on jo tehty. :)

   Poista