maanantai 16. huhtikuuta 2012

hääsivut vs. hääinfo

Morsian on jokusen illan pyörinyt internetissä ja yrittänyt löytää ja luoda meille sopivat hääsivut. Testattu on mm. the knot, ewedding, mywedding, weddingchannel, iltasanomat yms.


Kunnes morsian tajusi, että hääsivut on ihan turhat. Tärkein pointti hääsivujen unohtamiseen on se, että vieraat tulevat käymään sivuilla ehkä sen yhden kerran ja siinäpä se. Morsian ei jaksa kaiken tämän hässäkän keskellä käyttää tuntitolkulla aikaa täydellisten hääsivujen tuunaamiseen ja keskinkertaiset morsiamelle ei luonnollisestikkaan kelpaa. Lahjalistaa meille ei periaatteessa tule, minkä takia emme myöskään tarvitse hääsivuja. Ja vieraiden ilmoittautuminen tulee tapahtumaan puhelimitse ja sähköpostilla.

Tulemme kuitenkin panostamaan tyylikkäisiin kutsuihin, joista vieraat saavat tarvittavat tiedot - aika, paikka, ilmoittautuminen ja puheutumiskoodi. Kutsujen liitteeksi laitamme erillisen hääinfon, josta vieraat saavat mukavaa lisätietoa hääjuhlasta. Laitan juhlaohjeen varmasti tänne blogiinkin, sitten kun vieraat ovat sen vastaanottaneet.


Tekeekö kaikki muut omat hääsivut?
Miten te olette koordinoineet vieraiden ilmoittautumisen?

21 kommenttia:

 1. Meille varmaan tulee ihan paperinen hääinfo kutsun liitteeksi. Kuitenkaan kaikki kutsuttavat eivät vielä ole internet-ajassa, mukaanluettuna morsiamen äiti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa, sama juttu meillä. :)
   Tosin suurin osa vieraistamme kyllä osaa käyttää internettiä, mutta silti päädyimme tuohon hääinfolipukkeeseen.

   Poista
 2. Me laitettiin kanssa kutsun liitteeksi ja vieraat ilmoittautuivat puhelimitse. Nettiin tuli kuitenkin lahjalista (tosin ensisijaisesti toivoimme rahaa, mutta tiedetäänhän ne tädit jotka haluavat välttämättä ostaa jotain) sivustolle naimakaupat.com
  Meillä ei olisi riittänyt energiaa eikä aikaa hoitaa hääsivuja, joten näin oli meille parempi :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuulostaa hyvältä.

   Tuo hääsivujen tekeminen tuntui niin aikaavievältä, että en nähnyt pointtia niiden tekemiseen. Toinen asia olisi jos olisi intoa sellaiseen, niin kyllä sitä aikaakin varmasti löytyisi.

   Poista
 3. Meillä on lahjalista Stockmannille. Stockmannin sivuilla on omat sivut myös hääparia varten jonne voi päivittää esim. vieraslistaa sekä tehdä kalenteriin merkintöjä hääasioiden hoitamista. Koordinoimme häiden järjestelyjä ja vieraslistaa siis sitä kautta.

  Muistelen lukeneeni blogista aiemmin että teillä on kuitenkin jotain häälahjatoiveita. Jos teille ei tule lahjalistaa niin kuinka olette ajatelleet toiveista vieraille kertoa?
  Me mietimme pitkään häälahjalistan kanssa että tehdäänkö vai eikö tehdä mutta jotenkin se tuntui sitten helpoimmalta vaihtoehdolta. Uskoisin että muuten sitä tavaraa tulisi vähän sitä sun tätä ja varmasti jo sellaista mitä meillä jo on. Rahaa emme halunneet pyytää kun emme keksineet mitään varsinaista kohdetta kuten häämatkaa tai huonekalua.

  -Tintti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päädyimme nyt kuitenkin siihen, että ensisijainen toiveemme on häämatkamme ja toivomme sitä lahjaksi vierailtamme.
   Jos joku vieraista haluaa kuitenkin antaa jotain tavaraa lahjaksi, ohjeistamme heitä olemaan yhteydessä toiseen kaasoista, jolle tulemme antamaan tekemämme Finnish Design Shopin häälahjalistan.

   Hääjärjestelyiden koordinointia varten meillä on käytössä blogin lisäksi exceleitä (vieraiden osoitteet yms.), naimakaupat sivuilla vieraslista ja malisilla.fi sivuilla ylläpidämme budjettia.

   Poista
 4. Mun mielestä ei kannata käyttää noita valmiita sivustoja, vaan tehdä sivut Wordpressillä. Ihan bloggaamiseen tarkoitetulla Wordpress.comilla saa tehtyä tosi hienot sivut. Valitsee mieleisensä teeman ja vähän muokkailee.

  Toinen syy valita Wordpress on se, että ilmoittautmislomakkeen saa tehtyä helposti. Tässä ohjeet: http://en.support.wordpress.com/contact-form/rsvp/. Lahjalistan voi sitten linkittää esim. Lahjanlista.netiin. Lisäksi Wordpress-sivut säilyvät ikuisesti tai vaihtoehtoisesti ne voi arkistoida.

  Hääsivut haluan, koska käytännössä kaikki vieraamme käyttävät nettiä ja koska emme halunneet "pilata" kutsuja liialla tekstillä tai liitteillä. Netissä kaikki tieto on kätevästi. Toki meille saa soittaakin ja vaikka ilmoittautuakin puhelimitse, mutta luulen, että vältämme aikamoisen soittotulvan sivujen ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa, kiitos.
   Pitääpä tutustua.

   Itse olisin ehkä halunnut myös, että kutsussa olisi lukenut pelkästään että "lisätietoa ja linkki". Olisi ollut tyylikästä. Mutta nyt taidetaan mennä tuolla kuoreen taitettavalla juhlaohjeella, ellei tuo Wordpress ilmeni erinomaiseksi jutuksi.

   Poista
  2. Testaa rohkeasti. Ei se paljon vaikeampi ole kuin Blogger, mutta toisin kuin tällä Bloggerilla, Wordpressillä on helpompi tehdä ei-blogimaiset sivut. Ja sivut saa Googlelta piiloon, jolloin ne on käytännössä mahdotonta löytää. Kerron kohta Wordpress-hääsivuprojektistani blogissa.

   Poista
 5. Kutsut lähti viime viikolla ja siinä oli mukana vaaleanpunainen A4 paperi jossa oli mustalla tekstillä hääinfoa. Se oli juhlaohjesäännöstä aika paljon muokattu versio sillain oman maun mukaan. Siitä kävi kuitenkin ilmi lahjatoiveet ja hääjuhlan luonne. Laitettiin siihen se että toivotaan että vieraat juhlivat aamunkoittoon asti meidän kanssa jne..

  Ilmoittautuminen meillä on puhelimtse ja on alkanut jo ilmoittautumisia tippumaan. Aika paljon tekstarilla joten se on aika helppoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! Ja jännittävää, kun teillä on jo kutsut lähteneet!

   Tuollain meilläkin varmaan mennään.
   Lisäksi perustetettiin oma sähköpostiosoite, muotoa morsian.sulhanen@hotmail.com, johon vieraat pystyvät helposti laittamaan meille sähköpostia.

   Poista
  2. Hihi, juu kutsujen teko tuntui vaan sellaselta hassulta mutta sitten kyllä oikeasti alkoi jännittää kun tiputin kutsut postilaatikkoon :D

   Poista
 6. Hei, eksyin sivullesi ensimmäistä kertaa, ja tämä onkin ihan ensimmäåinen hääblogi, jossa vierailen! Häämme ovat 07/2012 ja tässä vierähtikin useampi tunti sisältöön tutustuen. Täytyy sanoa, että kyllä lukuisat award-tunnustuksesi ansaitsetkin, sillä asialle omistautuneisuus näkyy kyllä blogissasi. Oletko muuten miettinyt oman hääpalvelun perustamista, ellet jo toimi alalla? Ja sellainen tuli mieleen, että aijotko postittaa kuvia häistäsi tänne blogiisi? olisi todella mielenkiintoista nähdä, miten nämä kaikki ideasi tulivat käytännössä toteutumaan ja toimimaan. Onnea häiden suunnitteluun! -Anne-Maria-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun eksyit tänne!

   En ole ajatellut hääpalvelun perustamista, sillä en tiedä löytyisikö samanlaista intoa muiden kuin omien häiden suunnitteluun. :)

   Toivottavasti löydät muitakin kivoja hääblogeja, joista saat ideoita. Itse tykkään kovasti http://kosittiin.blogspot.com/ ja http://blackblingwhite.blogspot.com/ ja http://makeaweddingblog.blogspot.com/

   Meinaamme kyllä käydä häittemme yksityiskohtia läpi blogissa - eihän tätä malta lopettaa heti häihin. :) Sittenhän näkee miten suunnitelmat ovat toteutuneet.

   Ihania häiden valmisteluita myös sinulle!
   Toivottavasti jatkat blogini seurailua.

   Poista
 7. Meille tulee kutsun liitteeksi info. Ilmoittautumista pyydämme vain, jos on estynyt tai noudattaa erikoisruokavaliota/on allerginen. Emme siis toivo/tarvitse kaikkien ilmoittavan tulostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin ajattelimme :) Lähdemme siis siitä ajatuksesta, että kaikki kutsutut tulevat häihimme. Lähetimme std-kortit kuitenkin ajoissa eli kaikki tietävät häiden ajankohdan.

   Poista
 8. Meidän kutsut lähtevät huomenna postiin ja mukaan ei mene minkäänlaista infolehtistä (paitsi muutamalle vanhemmalle henkilölle). Olemme tehneet nettisivut joista löytyy kaikki info ja nettisivu lukee selkeästi kutsussa. Säästyy paperia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luontoystävänä minunkin pitäisi kyllä miettiä tuota luontonäkökulmaa. vaikeita päätöksiä...

   Poista
 9. Meille tulee infolehtinen ja ilmoittautumiset otetaan vastaan itse puhelimitse tai sähköpostilla. Meillä ei ole kovin isot häät ja joukossa on sellaisia, jotka eivät varmaan viitsi tai osaa netissä hääinfoa selailla luontevasti. Paperiversiolla siis mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paperiversio on siitä näppärä, että tieto menee samassa kutsun kanssa. Ei tarvitse vieraan sitten lähteä toisaalta tietoa kaivamaan.

   Poista