torstai 26. heinäkuuta 2012

häät ilman ruokaa, musiikkia ja juomia

Morsiamelle rupeaa pikku hiljaa palamaan käämit kaikkiin vastoinkäymisiin ja stressaaviin asioihin. Tällä hetkellä jännitetään mm. pääseekö pitopalvelu ja bändi Suokkiin, kun Suomenlinnan laiturissa on joku ongelma. Tällä hetkellä isolla maavaralla olevat kulkuneuvot pääsevät tiettyihin lauttoihin, mutta jos merenpinnan korkeus muuttuu viikon aikana suuresti, onkin tilanne aivan toinen.


Suomenlinnaan liikennöivien lauttojen laituri on vaurioitunut Kauppatorilla. Laiturirampin vikaantuminen vaikuttaa ajoneuvoliikenteeseen aina elokuun ensimmäiselle viikolle asti.
Suomenlinnan Liikenne Oy:n vastaava toimitusjohtaja Kari Noroviita kertoo, että ongelma havaittiin noin viikko sitten.
- Rampin korkeutta ei pysty säätämään. Jos vedenpinnan korkeus vaihtelee, osalle lautoista ei pääse henkilöautoilla.
Vika hankaloittaa eritoten viikonloppuisin saarelle, ja sieltä pois, ajoneuvolla pyrkiviä matkustajia.
Varaosa, joka rikkoontuneeseen ramppiin tarvitaan, on valmistettava konepajalla. Osa saadaan vasta elokuussa. Pitkä odotteluaika on poikkeuksellinen, ja yleensä teknisiin vikoihin on osattua varautua hyvin.
- Heinäkuu ei ole yhtään auttanut asian hoitamisessa. Tämä on suhteellisen harvinainen tilanne.
Vaurio ei vaikuta Suomenlinnan lauttojen henkilöliikenteeseen. Noroviita painottaa, että ajoneuvon kanssa matkustavia tiedotetaan varaushetkellä asiasta.
- He pystyvät ainakin henkisesti varautumaan, ettei lautalle välttämättä pääse.
Suomenlinnan ja Kauppatorin välillä liikennöi kolme alusta. Niiden rakenteesta ja vedenpinnan korkeudesta riippuu, pystyykö henkilöautolla ajamaan lautalle.
Ajoneuvolla mantereen ja saaren välillä liikkuvia suositellaan käyttämään raskaaseenkin liikenteeseen soveltuvaa huoltolautta m/s Ehrensvärdiä. Lautta liikennöi arkipäivisin Katajanokalta.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/suomenlinnan_lauttalaiturissa_harvinainen_vaurio/

Jep, mehän ollaankin odotettu häitämme, jossa ei saa ruokaa tai musiikkia.
V******

24 kommenttia:

 1. Voi eii, tsemppiä ja toivotaan että lautat sun muut selkenee ja ruoat, bändit ja vieraat pääsevät juhlapaikalle! Inhottavaa nuo viime hetken ongelmat, joita ei itse pysty mitenkään ennakoimaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on inhottavia.
   Sulhanen rauhoittelee, että tuleehan häistä ihan kivat, kun syödään oma tekemiä karjalanpiirakoita ja juodaan merivettä.

   Poista
 2. Eikä, muutenki häiden alla varmasti ressaa, saati kun tulee vielä tuollaista ressiä :/ Pidän kaikki peukut pystyssä että päivä sujuu niin kuin toivottekin :)

  VastaaPoista
 3. VOI EIIIIIIIII!!!!! Meillä on täällä kans kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että kaikki menee hyvin. Tuhannesti tsemppiä. Ottakaa yhteyttä tonne "Ehrensvärdille", josko ne vois tehä poikkeuksellisesti pari keikkaa lauantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo. Jos normi lautta ei toimi, niin toivomme, että huoltolautta tekisi poikkeuksellisen muutaman keikan lauantaina.

   Poista
 4. Apua, todella ikävä tilanne. :( Toivon todella parasta ja paljon stressiälieventäviä ajatuksia sinne suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Yritän rauhottua, odottaa ja toivoa että tilanne pysyy hyvänä, sillä emmehän me voi tilanteelle mitään.

   Poista
 5. Onneksi on kuitenkin tuo huoltolautta, ettei se Kauppatorin laituri ole ihan ainoa vaihtoehto. Toivottavasti ongelma ratkeaa eikä säätämisestä aiheudu hulluja lisäkustannuksia tms. Eiköhän sieltä huoltoreitin kautta pääse (ainakin rahaa vastaan...), soittoa vaan Suokin hoitokuntaan, ne kyllä varmasti ojentaa auttavan kätensä ja kaikki selviää! Ja varmasti myös kokous- ja juhlatilojen myyntipalvelu osaa auttaa vaihtoehtoisten toimintatapojen kanssa. Tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuappatorin lautta ei tosiaan kulje viikonloppuisin, mutta toivotaan, että tekisivät poikkeuksen jos tarvetta tulee.
   Ja olen tosiaan rauhoitellut itseäni, että loppulta turvaudun myyntipalveluun, josta on tähän asti saanut erinomaista palvelua.

   Poista
 6. Ei oo todellista !!!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti homma selviää mahdollisimman pian!
  Paljon tsemppiä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Uskon ja toivon, että kaikki menee lopulta hyvin.

   Poista
 8. Kannattaa ottaa yhteyttä huoltolauttaan!
  Itse aikoinaan useamman vuoden päivittäin suomenlinnassa kulkeneena suosittelen huoltolauttaa. Huoltolautta mm. kulki poikkeusjärjestelyin ylimääräisiä vuoroja talvella, jolloin vaikean jäätilanteen vuoksi kummatkaan "peruslautat" eivät päässeet kulkemaan.
  Huoltolauttaan mahtuu aikamoinen määrä autoja ja kannen alla on isot tilat henkilömatkustajille. Huoltolautta -nimestään huolimatta avoin henkilömatkustajille. Lautassa on sitä "omaa tunnelmaa". Lautta on myös mukavan rauhallinen, eikä siellä ole samanlaista turistirysää (ainakaan silloin), kun kauppatorin lautoilla. Suokissa huoltolautan laituri on vähän lähempänä, kuin päälaituri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, toivotaan, että huoltolautta kulkisi poikkeuksellisesti viikonloppuna, jos normilautat ei tässä kulkuneuvojen kuljettamisessa toimi.. Se on ainoa toivomme, jos tarvetta tulee.
   Tosin kaasotkin olivat valmiita soutamaan ruat ja bändin Suokkiin. Mutta mistä me saadaan soutuvene? :)

   Poista
  2. Kannattaa ottaa yhteyttä Suomenlinnan liikenne oy:hyn. Tai vaikkapa sitten hätätapauksessa Maanpuolustuskorkeakouluun joka kuitenkin liikkuu Suokin ja Santikan kulmilla. Niillä kyllä kulkuvälineitä riittää.
   En muista miten se nyt oli, suokissa on aika paljon maitokärryjä, niitä usein on lauttarannassa ja lautoilla. Kannattaa kysyä onko ne huoltokunnan/kenen ja jos niitä hätätapauksessa lainaa tavaroiden roudaukseen.

   Poista
  3. Ja ainiin! Joskus suokissa kulkeneena kävi talvella niin, että peruslautat eivät päässeet jäissä kulkemaan ja huoltolautta hajosi. Silloin kuljettiin Kalalautta Hessu:lla. Hessu teki spessukeikkaa erikoistilanteessa. En tiedä mihin organisaatioon/yhteisöön/firmaan Hessu kuuluu, mutta googlettamalla löytyy. Hessu on aika veikeä "avolava" -malli, mutta Hessun kyytiin menee myös auto. hessua kannattaa kysyä!

   Poista
  4. Joo Suomenlinnan liikenteeseen ollaan oltuki koko ajan yhteydessä ja he ilmoittavat jos tilanteeseen tulee muutos.
   Sulhanenkin mietti jo tuota maanpuolustuskorkeakoulua.
   Maitokärryjä on vierasvenesatamassa, mutta jollain veneellä olisi sitten vaan päästävä sinne asti. Ja 100 ihmisen ruat, juomat ja astiat on vähän ikävä ja aikaavievä juttu rahdattavaksi maitokärryillä melko pitkämatka.

   Poista
  5. ja kiitos paljon tuosta Hessun vinkkaamisesta!!

   Poista
 9. Kun se spåraperuutusmeili tuli, mä ajattelin ekana sua. :( Tsemppiä, kyl se jotenki järjestyy! Jos ei muuten ni jotain palomiehiä uimaan ne kamat sinne tms.? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä, kaikki järjestyvät lopulta.
   Pakko uskoa siihen, muuten hajoo pää.

   Poista
 10. Täällä ollaan peukut pystyssä että kaikki järjestyy tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helpompi olisi ollut järjestää häät mantereella, sporareitin varrella. :)

   Poista
 11. mä niin ymmärrän! Tajusin että helsinki city maraton on samana päivänä kun meidän häät... ja se reitti kulkee just siitä paikan ohi ja se kellon aika ku meijän pitäis sinne påästä on just se kohta kun ne juoksee sitä tietä... en tiiä soitan maanantaina puhelun sinne maratonin järjestäjille ja kysyn että mitenhän ihmeessä saadaan yli 20 autoa samaa reittiä ku tuhat juoksijaa....

  VastaaPoista