keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

"varaamanne pappi ei ole hääpäivänänne töissä"

Nytkö ne vastoinkäymiset alkaa?

"Hei, olen Tarja teidän vihkipappinne, haluaisin sopia kanssanne tapaamista."
Kuka h**** Tarja?
Mehän ollaan jo maaliskuussa sovittu seurakunnan kanssa, kun heidän kesälomalistat tulivat, että nuori miespappi tulee meidät vihkimään.
"Minä olen kesäpappi ja olen tulossa teidän vihkimään ja haluamanne pappi ei ole edes työvuorossa hääpäivänänne."
Anteeksi mitä?!!!!?

Ihan periaatteesta haluamme meidän seurakunnan vakituisen papin meidän vihkimään, jotta tapaamme hänet tulevaisuudessakin kirkon tilaisuuksissa.  Pappi on kuitenkin aika henkilökohtainen asia meille. Tulkoon sitten vaikka itse kirkkoherra meidän vihkimään, ihan sama, kunhan selvitätte asian. Piste.

Vai, ottaako morsian tämän tulevan vihkimisen hiukan liian tunteellisesti?

20 kommenttia:

 1. Uskomatonta. :( Ei kirkko voi voi noin toimia... Toivottavasti sotku selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä oon ihan helisemässä. Toivottavasti asia ratkeaa meitä tyydyttävällä tavalla.

   Toisaalta voihan se kesäpappikin olla ihan ok. Mutta kun seurakunta lupasi ja vahvisti haluamamme papin jo monta kuukautta sitten.

   Poista
 2. Me ei tiedetä vielä meidän (siviili)vihkijää. Yritin sitä toissa viikolla kysellä mutta eivät kuulemma vielä tiedä kuka on silloin töissä. Ei sillä niin väliä olekaan mutta kun minun pitää ilmeisesti hyväksyttää hänellä runo jonka minä aion lukea seremoniassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä vihkijällä ja hänen persoonallaan on vaikutusta tilaisuuden luonteeseen. Toivottavasti saatte mukavan vihkijän, joka hyväksyy sinun runon.

   Poista
  2. Olet aivan oikeassa! Mutta olen miettinyt asian niin että kun tuo siviilivihkiminen on niin lyhyt ja usein ohi ennen kuin kaikki ehtii huomata sen alkaneenkaan niin se vihkijän luonna ei pääse vaikuttamaan kovin plajon. ja voi olla että olen ymmärtänyt asian myös väärin, eli että maistraatissa haluavat vain nähdä ennakkoon ne runot jotka vihkijä lukee...

   Poista
  3. hihii, tuo on varmasti totta.
   Kirkkovihkimisessä pappi ehtii kuitenkin olemaan melko paljon äänessä.

   Poista
  4. Eli siis toivon kovasti että teillä on loppu hyvin kaikki hyvin mutta tosi tympeä tilanne kyllä. Tsemppiä!

   Poista
  5. kiitos. kunhan mä tästä vähän myös rauhotun, niin eiköhän tämäkin asia ratkea. :)
   Tänään juhlapaikalle miettimään pöytä- ja istumjärjestystä - siitä se ilo vasta irtoaa. :)

   Poista
 3. Meillähän on siis pappi nro 3 meneillään... Äsken juuri juttelin ekaa kertaa kyseisen pastorin kanssa ja hetki jumitettiin mm. eroavien yhteislauluajatusten kanssa. Mutta vaihtoehtoja ei kai ole. Onneks päästiin lopulta kumpikin siihen mun mielipiteesen... :D

  Pappikapina? Mä oon mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikeesti? Pappi nro. 3?
   Mitäköhän ne häslää noissa seurakunnissa?

   Ja mä en varmaan kestäisi, jos joudun jostain kappaleistakin tappelemaan papin kanssa. Kunhan nyt saadaan aluksi se haluamme pappi.

   Olen pitänyt itseäni kunnollisena seurakuntalaisena, mutta pakko kai se on lähteä pappikapinaan. :)

   Poista
  2. Voi apua. Ja me kun ajateltiin, että kävipä kivasti, kun saatiin toivomamme (meille kyllä tuntematon) pappi. Mahtaakohan meidänkin kuviot mennä uusiksi? Kääk... Ei ole kivaa tuollainen sählääminen. :(

   Poista
  3. tuskin teilläkin voi käydä näin huonosti.
   Ärsyttää tällainen touhu.

   Poista
 4. Ompas ikävää, toivottavasti saatte loppujen lopuksi varaamanne papin tai ehkä jonkun toisen teidän tyyliinne ja toiveisiinne sopivan! Toivottavasti jää viimeiseksi vastoinkäymiseksi!

  VastaaPoista
 5. Meillekin oli ilmoitettu hyvissä ajoin vihkipapin tiedot ja kun olin häneen yhteydessä ennen häitä selvisikin, että pappi on vaihtunut. Ilmeisesti työvuoroja oli muutettu. Kukaan ei ollut vain ilmoittanut siitä meille, sain kyllä onneksi heti oikeat yhteystiedot.

  Meille kumpikaan pappi ei ollut tuttu, joten sillä ei ollut niin suurta merkitystä. Tietysti ihmetyttää, että muutoksesta ei ilmoitettu mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskomatonta touhua. Ehkä seurakunnat kuvittelee, että ihmisiä ei kiinnosta kuka heidät tulee vihkimään, kun eivät viitsi tällaisista muutoksista kysyä.

   Poista
 6. mun mielestä ei oo yhtään väärin harmistua tommosesta muutoksesta. Jos tykkää käydä kirkossa ja muissa srk-jutuissa, niin tokihan olis kiva, että muodostuis suhde johonkuhun "omaan" pappiin, josta vois sitte tulla sellanen ns. perhepappikin.

  Ite just sanoin yhen meidän seurakunnan papille (oon siis siel töissä) että joskus kun meen naimisiin, niin haluaisin sen vihkivän meidät. Jos kerta jo on joitakuita sellasia pappeja, jotka tuntuu läheisiltä, niin mielummin pyytää semmosen, ku menis jonkun ihan randomin vihkastavaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se meillä tosiaan on toiveena, että saataisiin vihkipapistamme tuleva "perhepappi". Katsotaan miten käy...

   Poista
 7. Voi harmistus. Taitaa olla samoja pappiongelmia joka paikassa. Pyydettiin miespappia, saatiin nainen (kaikki muut ovat hääpäivänä hautausvuorossa, elokuussa haudattavat on näköjään varannut kaikki miespapit omiin hautaujaisiinsa jo huhtikuussa..) Ärsyttävää, miten huonoa palvelua srk:lta, kun ottaa huomioon, kuinka vähän vastinetta ylipäänsä saadaan veroilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä.
   Harmittaa seurakuntien puolesta tällainen palvelu.

   Poista