sunnuntai 29. tammikuuta 2012

mitä huomenlahjaksi?

Morsian on miettinyt mitä hankkisi sulhaselle huomenlahjaksi.
Toivottavasti sulhanenkin on miettinyt puolestaan mitä hankkisi morsiamelle huomenlahjaksi. :)
Huomenlahjahan on alunperin on ollut ainoastaan aviomiehen vaimolleen hankkima lahja, joka on ennen vanhaan turvannut vaimon toimeentulon mahdollisen leskeksi tulon jälkeen.
Nykään myös morsiamet haluavat muistaa tuoretta aviomiestään lahjalla.

Eli pitääkö huomenlahjoja nykyään edes hankkia? Olemme kuitenkin edellisen päivän nauttineet rakkauden täyteisestä upeasta päivästä ja seuraavana päivänä lähdemme unelmien häämatkalle. 
Mutta lahjoja on kyllä aina niin kiva antaa ja saada...


Sulhaselleni sopivia huomenlahjoja voisi olla:
- koelento 
- taitolento
- pullo Alkon hienointa Viskiä (mitähän se maksaa?)
- huomenlahjakuva 
- tatuointi
Kalvosinnapit, kellot ja muut korut eivät ehkä sovi meidän perheen sulhaselle.


Minä ehkä itse toivoisin huomenlahjaksi valkokultaisen kaulakorun tai korvakorut. Eli melko perinteistä. Toki olisi ihanaa, jos sulhanen yllättäisi jollain henkilökohtaisemmalla lahjalla, esimerkiksi runolla tai olisi itse käynyt otattamassa huomenlahjakuvat.

Oletteko te aikomassa hankkia toisillenne huomenlahjat? 


kuva: Anna Jarske

16 kommenttia:

 1. Mä oon miettinyt noiden huomenlahjakuvien otattamista mutta voi olla ettei uskallus riitä ainakaan siihen että ne ottaisi ammattikuvaaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun tietäisi varmasti jonkun hyvän valokuvaajan, joka saisi tilanteen rennoksi, niin sehän voisi ola ihan kiva kokemus.

   Poista
 2. multa, et saa kannatusta ton viskipullon suhteen, sillä vaikka sitä hintansa suhteen varmasti varjeltaisikin ei siitä jää niinkään muistoa, varsinkaan sillo jos koko pullollisen vetäsee kerralla heh-heh. mun mielestä se muisto on kuitenkin se idea. itsehän toki päätät, mutta noista muista ideoista jää varmasti muisto, tatuoinnista varsinkin!

  meillä sulhanen ei edes tiennyt mikä on huomenlahja. onneksi asia tuli jossain tilanteessa esille, muuten tämä tuleva rouva olisi vain hommannut sulholle lahjan ja jäännyt itse ilman. höh! eihän se käy! en kyllä toisaalta odota mitään suurta ja ihmeellistä. itse ajattelin kelloa, meillä herra nimittäin on vast ikään alkanut kelloa käyttää, mutta on kellonsa aina saannut jonkun vanhana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toisaalta hyvää viskiä voisi nautiskella esim. aina hääpäivisin ja muissa speciaalitilanteissa.

   Ja laita vielä kelloon kaiverrus, niin mahtavaa.

   Poista
 3. En ole huomenlahjan kannalla... ennemmin satsaisin sitten vaikka ekaan hääpäivään ja antaisin sillon jonkin spesiaalimman jutun. Tulee vaan turhia paineita molemmille kun pitää olla jokin hieno ja ehdottoman toivottu lahja hankittuna. Ja eihän se mikään yllätys kuitenkaan ole kun molemmat tietää, että lahja on tulossa. Vähän hassulta ja teennäiseltä tuntui meistä se, että aamulla oltaisiin sitten kaivettu laukusta lahjat ja vaihdettu ne. Häihin liittyy riittävästi muutakin hoidettavaa ja varsinkin yhteistä luksusta, joten jätettiin tuo ihan suosiolla pois. Häämatka ja hääyö oli ne mihin oltiin panostettu. Ei meillä ainakaan lahjat olisi tuoneet tilanteeseen mitään lisäarvoa. Mutta meitä on moneen junaan ja kukin tietty tyylillään :)!

  VastaaPoista
 4. oi.. se olisikin hauskaa kun saisi sulhasesta huomenlahjakuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mielestäni se olisi ihan mielettömän mahtava juttu!! En ollut aikaisemmin ajatellutkaan tällaistan mahdollisuutta, kunnes törmäsin tällaisiin kuviin Nina Doddin sivuilla.
   http://www.ninadodd.com/fi/portfolio/boudoir/miehet/

   Poista
 5. Mä olen miettinyt sulhaselle joko jotain kivaa elämystä, kuten kuumailmapallolentoa(sillain tietty että itsekin pääsen mukaan) tai sitten noita huomenlahjakuvia. Uskon että mies tykkäisi molemmista tosi paljon. Etenkin toi huomenlahjakuvaus voisi yllättää miehen, koska harvemmin tykkään heilua puolialasti kenenkään muun kun miehen edessä. :D

  Mies tosin vihjasi juuri yks päivä, että tarvitsisi uuden kellon mutta taidan ostaa sen mielummin synttärilahjaksi. Haluan mielummin antaa huomenlahjaksi jonkun vähän spesiaalimman jutun, jota ei muuten välttämättä tulisi annettua. Itse haluaisin huomenlahjaksi jonkun kivan elämyksen tai korun. :)

  Mun on itseasiassa pitänyt tehdä tästä huomenlahjasta omaankin blogiin kirjoitus, mutta sulho käy siellä aina välillä kurkkimassa niin en halua yllätyksen menevän pilalle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. elämykset on kivoja lahjoja - niistä jää mukavia yhteisiä muistoja.

   Poista
 6. Kyllä haluan antaa sulhaselle sitten huomenlahjan. :) Ja tiedänkin jo, että mitä annan eli huomenlahjakuvia. On varmasti miehelle aikamoinen yllätys, ja olen varma, että tykkää. ;) Itse toivoisin saavani lahjaksi ehkä jonkun hienon korun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko jo löytänyt valokuvaajan?
   Itse olen aikaisemmin ajatellut, että huomanlahjakuvat on liian käytetty ja helppo valinta, mutta mielipiteeni on kyllä pikku hiljaa muuttumassa. Se olisi itsellenikin elämys ja pienoista rohkeutta vaativa lahja.

   Poista
  2. Samaa valokuvaajaa olen ajatellut, joka ottaa meistä potretit ja vihkikuvatkin sitten hääpäivänä. Nojoo, ei ole täällä ainakaan silleen helppo valinta, kyllä tulee jännät paikat sitten olemaan ainakin tällä morsiamella. :D Mutta tosiaan, on samalla varmasti kiva ja vähän erilainen kokemus. :)

   Poista
 7. Tatuointi, oikeesti?? Nyt kyllä yllätit :)
  Melkoisen rohkea veto olis nuo huomenlahjakuvat. Mietin noita elämyksiä, mutta toisaalta te taidatte aika paljon yhdessä tehdä kaikenlaisia tuollaisia juttuja..hmm..itse ehkä kallistuisin jonkun tosi perinteisen puoleen, kello kaiverruksineen, tai joku koru. Tai joku hienompi konjakkilasi, sikarirasia tms. niihinkin saa kaiverruksia. Onhan tuossa miettimistä!

  -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo'o, tuskin sulhanen tulisi mun nimeä tatuoimaan käsivarteensa ennemmin jonkun kalastuslaivan tms. Luulen tietäväni mitä hankin, kerron sen sitten kasvotusten, ettei yllätys paljastu blogin kautta sulhaselle... :)

   Poista
 8. Elämyksiä kannatan minäkin huomenlahjaksi, niistä jää ihania muistoja. Annoin miehelle huomenlahjaksi 4 päivän kaupunkiloman viiden tähden hotellissa. Toki olin itse mukana :) Mies tykkäsi ja loma toimi samalla minihäämatkana, sillä lähdimme oikealle häämatkalle vasta puoli vuotta häiden jälkeen. Itse sain huomenlahjaksi lahjakortin autokouluun! Ei ehkä maailman romanttisin lahja, mutta autokoulua ei ollut tullut käytyä aikoinaan ja mies halusi näin omalla tavallaan turvata elämääni - eli vähän romanttista kuitenkin :)

  VastaaPoista
 9. Minä annoin sulhaselle huomenlahjaksi tatuoinnin ja sain Tiffanyn rannekorun ja korvakorut (Return to Tiffany-mallistoa).

  Korvakorut:
  http://www.tiffany.co.uk/Shopping/Item.aspx?fromGrid=1&sku=23900564&mcat=148204&cid=563629&search_params=s+5-p+5-c+563629-r+-x+-n+6-ri+-ni+0-t+

  Rannekoru:
  http://www.tiffany.co.uk/Shopping/Item.aspx?sku=GRP01533&mcat=148204&cid=287458&fromGrid=1&search_params=s+5-p+24-c+287458-r+201323338-x+-n+6-ri+-ni+0-t+

  Annoin myös kaasoille kiitoslahjaksi Tiffanyn rannekorut.

  Kaasojen rannekoru:
  http://www.tiffany.co.uk/Shopping/Item.aspx?fromGrid=1&sku=GRP02587&mcat=148204&cid=287458&search_params=s+5-p+5-c+287458-r+201323338-x+-n+6-ri+-ni+0-t+

  VastaaPoista