tiistai 10. heinäkuuta 2012

vihkiharjoitukset

Tavattiin tänään vihkipappimme Tuomiokirkossa.
Tapaaminen hiukan jännitti etukäteen, sillä vihkiminen tulee olemaan kuitenkin hääpäivämme tunteellisen juttu, kuten kaikille muillekin hääpareille. Sulhanen ei ollut pappiamme aikaisemmin tavannutkaan ja olikin iloisesti yllättynyt kun pappimme on niin mukava ja leppoisa.


Aluksi käytiin läpi käytännön asioita, kuten monelta tullaan kirkkoon, missä sulhanen ja bestman odottavat, missä morsian ja kaasot ovat ennen kuin vihkiminen alkaa, mihin asti käytävää sulhanen tulee morsianta vastaan, miten pitkään polvistutaan alttarille tullessa, missä välissä pussataan jne.

Tämän jälkeen kävimme läpi vihkikaavamme. 
Vihkikaavan määräämien asioiden lisäksi kävimme läpi meidän toiveita.  Sovimme missä välissä laulamme virren. Toivoimme, että pappi etsisi sopivan psalmin. Päätimme, että kaaso lukee raamatusta Kor. 13: 1-8, 13.  Ja kysymyksiksi valitsimme sen toisen vaihtoehdon "olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?".

Ilmoitettiin papille myös mitkä sukunimet meille tulee vihkimisen jälkeen. Eli yhteinen sukunimi ensi kuussa, kun morsian ottaa sulhasen sukunimen.
Ilmoitettiin papille myös 2 virallista todistajaa.

Tämän jälkeen keskustelimme hiukan meistä -  missä olemme tavanneet, kuinka pitkään seurustelleet, mitä arvostaa toisessa, vapaa-ajastamme jne.

Ja kutsuttiin pappi tottakai hääjuhlaamme.

Nyt vaan muistamme ottaa mukaan vihkimiseen todistuksen ja vihkiraamatun, jotka käymme huomenna hakemassa seurakuntamme kirkkoherranvirastosta.

Mutta Tuomiokirkon suntiolta pitää vielä kysyä, mihin morsiuspari menee odottamaan siksi aikaa kun vieraat menevät ulos. Tuomiokirkossa ei ole nimittäin huonetta, siinä ovien vieressä.

Nyt luottavaisin mielin odottamaan vihkimistä.
Mieletön fiilis.

12 kommenttia:

 1. Oi, jännää! Meillä on vasta ensi viikolla vihkiharjoitukset ja samalla viikolla itse häät.

  Mua on alkanut jo jännittää aika tavalla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika jännittävää seistä siellä alttarilla papin edessä. Ihan mieletön!
   Ja nyt harjoitellaan kävelläänkö käsikynkässä vai käsikädessä yhdessä alttarille. :)

   Poista
 2. Meilläkin oli tänään vihkiharjoitus & tapasimme samalla papin ekaa kertaa! Ihan mielettömän hyvin meni - kaikki ohjeistettiin viimeistä piirtoa myöden, joten ei hätää hääpäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on menoa sitten. :)
   Mahtava vaan luottaa, että kyllä pappi kertoo miten vihkimisessä toimitaan, ei tarvitse ainakaan sen takia jännittää kirkonmenoa.

   Poista
 3. Meillä on heinäkuun lopussa vihkikeskustelu ja hääviikolla kirkkoharjoitukset. Pappimme on rippileireillä ja kesälomalla niin tapaaminen meni näin myöhäiseen.

  Me kävellään käsikädessä yhdessä alttarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidänkin pappi sanoi, että voimme ihan hyvin kävellä käsikädessä alttarille, jos se meistä tuntuu luontevimmalta.

   Poista
 4. Jossain kirkoissa kun ei ole erillistä huonetta eteisessä, pari kävelee ulos asti, kiertää kirkon taakse ja tulee sieltä kautta kirkkoon sisälle ja uudelleen ulos kun vieraat on päässeet pihalle ottaan parin vastaan :) Näin oon nähny ja kuullu tehtävän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon vinkistä! Tuo olisi mahdollista kyllä tehdä Tuomiokirkossakin, kun siellä on sivuovi. Pitääpä kysyä suntiolta tätä.

   Poista
 5. Me käveltiin söpösti käsikädessä alttarille ja sitten käsikynkässä pois :)Eli tavallaan sitten jokin ero siinä kun ollaankin aviopari ja timankit saa hyvin esiin siinä käsikynkässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä pointti. pitää yrittää muistaa tulla käsikynkässä pois, että kiiltävät sormukset näkyvät.

   Poista
 6. Blogisi perusteella pappinne vaikuttaa todella mukavalta. Hän on jostain Helsingin seurakunnasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappimme on Ilmari Syrjälä ja hän työskentelee Helsingin seurakuntayhtymässä, mutta käsittääkseni hän käy tosiaan silloin tällöin vihkimässä pareja.

   Poista