maanantai 25. kesäkuuta 2012

yöpalan valmistamista - taas

Meidän yksi päivä sulhasen isän kanssa kului tähän tapaan häiden yöpalaa valmistaessa.

Taikinan valmistus.



Taikinan pyörittäminen palleroiksi ja niiden litistämistä.

Taikinapalojen kaavilointi pulikalla piirakankuoriksi.

Piirakoiden täyttämistä riisipuurolla ja perunamuussilla.


Reunojen rypyttämistä.

Piirakoiden paistamista.

Piirakoiden voitelua sulatetulla voilla.

Lopputulos - 150kpl itsetehtyä karjalanpiirakkaa.


Sulhanen vastasi taikinan teosta ja sen kaulitsemisesta. Morsiamen tehtävä oli täyttää ja rypyttää. Sulhasen isä vastasi uunista ja piirakoiden viimeistelystä.

Kerroimmekin jo aikaisemmin, että sulhanen teki piirakoita jo kertaalleen sukunsa kanssa. 
Toivottavasti piirakat eivät lopu häissä kesken. Sen verran hyviä ne kyllä ovat, vaikka itse sanommekin.



6 kommenttia:

  1. oih itse tehdyt karjalanpiirakat on supernannaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vaikka ei ollut nälkä, söin piirakoita valehtelematta 10, vaan sen vuoksi, että olivat niin herkullisia. NAM!

      Poista
  2. Näitä voisi joskus itsekin yrittää tehdä. Ellei resepti ole salaisuus :)

    -a-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulhanen tietää sukunsa reseptin ja sen mieluusti varmasti jakaa. Hän haluaisi joskus tehdä piirakoita mökillä leivinuunissa - ehkä pääset niitä maistamaan...

      Poista
  3. oi kun teette itse! tosi hienoa :) ja ite tehdyt on todella nameja.. me saadaan aina puoliskon sukulaisilta Joensuusta noita, mutta ei olla kyllä ajateltukaan koskaan tehdä itse :P propsit täältä!!
    -Katja
    katwalking.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä hauskaa tehdä pitkästä aikaa perinteisiä suomalaisia juttuja. Ja lopputulos oli herkullinen.

      Poista