keskiviikko 2. toukokuuta 2012

morsiamen äidille hattu

Seuraava isoin asia sormuksen oston lisäksi on löytää ihanalle morsiamen äidille juhla-asu ja siihen sopiva hattu. Mutta mistä urakan aloittaisi? Luultavasti suuntaamme keskustan Stockmannille. Olisiko muita ehdotuksia myymälöistä, joista löytyisi sopivia juhla-asuja ja/tai hattuja keski-ikäiselle naiselle?


Morsiamen äidillä on ainut kysymys, että millainen hänen kampauksensa on kun ottaa hatun pois päästään tanssinhuumassa, mutta eihän sitä tarvitse ottaa pois - sekin pulma siis ratkaistu.
Hattu juhlakäytössä
Jos häiden, perhejuhlien tai epävirallisten juhlatilaisuuksien alkamisaika on ennen klo 18.00, hattua voidaan käyttää koko ajan. Häissä, valtion virallisissa juhlatilaisuuksissa ja iltapukujuhlissa joiden alkamisaika on klo 18.00 jälkeen hattua ei käytetä. Päivällä alkavien hääjuhlien vieraille hattu sopii erinomaisesti. Varsinkin morsiamen ja sulhasen äideillä on tapana käyttää asuun sopivaa juhlavaa päähinettä. Hääjuhlan kääntyessä iltaan hatun voi riisua, mikäli kampaus sen sallii
lähde: Fredrikson

Äidille mahdollisesti riittäisi tällainen Jenni Haukiollakin nähty hiuskoriste, mutta morsian toivoisi ihan lierillistä hattua. Saa nähdä mikä on lopputulos.

kuva: Iltasanomat 

9 kommenttia:

 1. HopeHat? Oma äitini on ostanut täältä jo useammankin hatun :)

  http://www.hopehat.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon vinkistä!
   Juuri tuollaisia häähattuja olin ajatellut omalle äidille.

   Poista
 2. Hattu on upea idea. Harmillista, että niitä näkee niin vähän häissä ja muutoinkin. Hattuliikkeitä ei kovin montaa enää löydy Helsingistäkään, mutta tässä ainakin muutama vinkki:

  Hämeentie 44 on hattuateljee Miia Lindqvistin liike

  http://www.hattukauppa.fi/jasenliikkeet/miia/


  Itäisellä Teatterikujalla numerossa 5 on Hattuateljee Memmu Lankila

  http://www.elisanet.fi/memmu.lankila/index.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä!

   hatunostosta taitaa tulla samanlainen projekti kuin minun pukuni ostosta, kun näin paljon vaihtoehtoja.

   Poista
 3. HopeHat:sta minunkin äitini osti tässä keväänä hatun häihini, joita vietetään heinäkuussa :) Voin suositella!

  Terkuin, Titi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HopeHatin myymälään on siis ehdottomasti mentävä.

   Poista
 4. Onko ainoastaan morsiamen äidillä hattu vai voiko myös sulhasen äiti laittaa hatun? Entä näyttääkö hassulta, jos morsiamen äidillä on hattu ja sulhasen äidillä ei ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olis kannattanut lukea ensin postaus huolella :D Mutta tuohon toiseen kysymykseeni kaipailen mielipidettä eli jos toisella äidillä on hattu ja toisella ei..

   Poista
  2. ei ole sulhasen äitiä :(

   Poista