lauantai 19. helmikuuta 2011

kuka saattaa morsiamen alttarille?

Tämä morsian tulee kävelemään alttarille yksin sulhasensa luokse. Oma isäni seuraa häitä pilvenreunalta ja on varmasti mukana häissä kävelemässä kuvitteellisesti rinnallani. Kaikki vieraat voivat kuvitella hänet vierelleni, sillä moni vieraista häneen ehti tuntemaan.
Olen miettinyt vaihtoehtoa, että äitini saattaisi minut alttarille. Mutta perinteisenä ihmisenä olen sitä mieltä, että se on morsiamen isän tehtävä ja nyt kun se ei ole mahdollista, en halua, että hänen tehtäväänsä kukaan muukaan hoitaa.

Löysin kuvan, jossa morsianta saattaa sekä isä että äiti. Aika ihana ajatus.

9 kommenttia:

 1. Tulikos sulle kimppua? Yksi idea tuli mieleeni, että jos laittaisi medaljongen kimppuun ja medaljonkeen kuvan isästä :)

  VastaaPoista
 2. Kitty: Aivan ihanan kaunis idea. Kiitos! Taidan toteuttaa idean.

  VastaaPoista
 3. Eipä mitään! Sillä tavalla isäsi todella saattaisi sinut alttarille <3

  VastaaPoista
 4. miksi pitää jonkun saattaa? en ymmärrä? me kävellään ainakin kahdestaan..

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Vihkipari saapuu kirkkoon joko erikseen tai yhdessä. Itse ainakin haluan, että näen sulhaseni vasta alttarilla, tämä luo kivaa kihelmöintiä hääpäivän alkuun. Lisäksi olen sen verran perinteinen, että edeltä yö tullaan viettämään eri osoitteissa, vaikka ollaankin asuttu vuosia yhdessä.

  Moni hääpari saapuu nykyään yhdessä alttarille, mikä sekin on ihan mahdollista.

  Ennen vanhaan morsian tosiaan luovutettiin sulhaselle, mutta nykyään puhutaan ennemmin saattamisesta. Ja kun minulla ei ole sopivaa saattajaan, niin saavun yksin alttarille.

  VastaaPoista
 6. Tällaisessa tilanteessa paras idea on kävellä kahdestaan siis morsian ja sulhanen yhdessä, näin useimmat ihmiset tekevätkin. Ei morsiamen kuulu kävellä yksin.

  VastaaPoista
 7. Ajattelin nauttia hetkestä ja kävellä yksin sulhaseni luo alttarille.

  VastaaPoista
 8. Minun isäni on myös jo kuollut, ja olen pyytänyt äitiäni - sitä ainoaa jäljellä olevaa perheenjäsentäni - saattamaan minut alttarille. Saattaa tulla kyllä tippa linssiin...

  VastaaPoista
 9. Tuleva rouva - ihana ajatus tuokin, että äiti saataa alttarille. Ja vihkiminen on kyllä liikuttava tilaisuus aina.

  VastaaPoista