maanantai 2. heinäkuuta 2012

Plaseeraus perinteisissä häissä

Meidän viimeinen vastauspäivä on tämän viikon lauantai. Odotamme vastausta vielä noin 30% kutsutuista. Mutta kun kaikki on saatu kokoon pääsemme lauantaina tekemään kaasojen ja bestmanin kanssa istumajärjestystä. Mahtavaa!

Tässä joitain morsiamen googlettamia vinkkejä istumajärjestyksen tekoon:

Morsian ja sulhanen istuvat tietysti yhdessä, ja sulhanen istuu morsiamen vasemmalla puolella. Morsiamen oikealla puolella istuu hänen isänsä, jonka oikealla puolella taas istuu sulhasen äiti. Sulhasen vasemmalla puolella on morsiamen äiti, jonka vasemmalla puolella istuu sulhasen isä. Morsiamen isällä on siis pöytäseuranaan sulhasen äiti ja sulhasen isällä morsiamen äiti.
Vanhan perinteen mukaan kihlaparit istuvat yhdessä, mutta jos he asuvat yhdessä – kuten nykyisin useimmiten on tapana – heidät voidaan erottaa. Morsiusneidot ja sulhaspojat istuvat vieretysten. Perinteen mukaan avioparit eivät istu vierekkäin.

Istumajärjestystä laadittaessa noudatetaan mies-nainen-mies-nainen -periaatetta. Morsiusparia lukuunottamatta aviopuolisoita ei koskaan sijoiteta vierekkäin. Jos pöytiä on useita, puolisot sijoitetaan joskus jopa eri pöytäseurueiseen.

Istumajärjestys mietitään tarkasti yleensä vain keskeisten henkilöiden osalta. Tärkeimpiä paikkoja ovat tuolit morsiusparin molemmin puolin. Pääpöytään sijoitetaan morsiusparin lisäksi kaaso ja puhemies, morsiusparin vanhemmat, kummit ja isovanhemmat ja vihkipappi puolisoineen. Pöydän koosta riippuen siihen voidaan sijoittaa myös lähisukulaisia ja ystäviä.

Jos päätät sijoittaa sinkut yhteen, älä sijoita heitä tilan kulmaan tai reunaan, etteivät he tunne itseään ulkopuolisiksi.
Ratkaisu 1: Kokonainen pöydällinen sinkkuja voi olla hyvä ratkaisu, jos sijoitat muutaman puheliaan henkilön jokaiseen pöytään, jolloin keskustelu pysyy vilkkaana. Kysy näiltä henkilöiltä etukäteen, voivatko he yrittää johtaa keskustelua ja kertoa vaikkapa hauskoja juttuja.
Ratkaisu 2: Jos et halua muodostaa sinkkupöytää, sijoita sinkut parien väliin pöytiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti