tiistai 12. kesäkuuta 2012

tavoitteena kauniit kynnet häissä

Tajusimme häämeikkaajani Caritan kanssa, että välttämättä en tarvitse häihin geeli-tai akryylikynsiä, kunhan vaan rupean hoitamaan omia kynsiäni kunnolla häihin asti. Tämä suunnitelma kuullosti minusta heti hyvältä, sillä olen pelännyt, että omat kynteni menevät todella huonoonkuntoon, kun geelikynnet poistettaisiin häämatkan jälkeen.

Siispä tavoitteena vahvat ja pitkät omat kynnet - eli kynsihoito alkakoon.
Tästä lähtien kynsissäsi on jatkuvasti  Essien kynsienhoitotuotteita.

Essie help me grow
kasvua edistävä kynsienhoitotuote terveille ja normaaleille kynsille
44% vahvemmat kynnet 5 päivässä
mahdollistaa kynsien kasvun täyteen potentiaaliinsa
 
Essie grow stronger
vahvistava ja kasvua edistävä aluslakka pehmeille ja heikoille kynsille
30% vahvemmat kynnet 5 päivässä
vahvistaa kynttä edistäen luonnollista kasvua

 kuvat: google ja Essie

12 kommenttia:

 1. Eli mitähän nämä aineet lupaa. :) Minulla kasvaa nopeasti ja vahvat kynnet. Ongelmana on enemmän juuri se, että kynsi napsahtaa sitten kerralla poikki tai nyt stressin myötä on alkanut liuskoittumaan. Satunnaisesti kynsissä myös valkoisia pilkkuja, joiden mysteeriä en nettiä kahlaamalla ole vieläkään selvittänyt. Siispä pohdinkin, että stressipois ja uudet kynnet kehiin vai omien hoitaminen? Hmm..

  Tulipa tarina. Mutta kuulostaa hyvältä omista kynsistä (=itsestä) huolehtiminen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole ammattilainen, mutta sinun kannattaa varmaan käyttää erityisesti jotain heikoille kynsille tarkoitettua hoitolakkoja.
   Eikö nuo pilkut ole jotain kalkinpuutetta?

   Hauska nähdä pysyvätkö kynteni vahvoina ja kasvavatko pituutta, nyt kun lupaan olla tunnollisempi kynsienhoidon suhteen.

   Poista
 2. Kannattaa aloittaa myös Piimaan syönti (esim. perus S-marketista löytyy Piimax C+Kalkki D- ravintolisävalmistetta), minulla oli ennen liuskoittuvat ja repeilevät, todella ohuet ja hennot kynnet. Hyvällä hoidolla (rasvaus, öljyäminen, hyvät aluslakat) olen saanut kynsiin kestävyyttä ja pituutta :) Uskon, että tuo Piimax on myös auttanut, sen nimiin ainakin monet kynsibloggailijat vannovat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse juon lounaalla aina piimää, ajaakohan saman asian? :)

   Poista
  2. Pikainen googlettelu tuotti seuraavaa: "Piin saanti ravinnosta on merkittävästi vähentynyt, eniten sitä saadaan kokojyväviljasta, juureksista sekä kasviksista."

   Wikipedia kertoi myös, että olut sisältää viljan vuoksi paljon piitä, joten jos vaihdat ruokajuoman olueen, saattaa se ajaa saman asian ;)

   Poista
 3. Et tarvitse tekokynsiä, kun käyt laitattamassa ennen häitä geelilakkauksen. Se pistetään omalle kynnelle samalla tavalla kuin tavallinen kynsilakka, mutta kovetetaan uv:n avulla, jolloin se pysyy viikkokausia kiiltavänä ja kauniina. Alla oma kynsi saa kasvaa ihan normaalisti ja on hyvässä kunnossa, kun poistatat geelilakkauksen. Geelilakkauksessa ei siis käytetä mitään tippejä tai rakenne-lisäosia kuten geelikynsissä tai akryylikynsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos EK!
   Olen luullut, että geelilaukkauksestakin kynnet menevät huonoonkuntoon, mutta taas opin uutta.

   Poista
  2. Itselläni myös geelilakkaus heikenti paljon omia kynsiä ja meni puoli vuotta ennen kuin kynnet alkoivat olemaan yhtä vahvat kuin ennen lakkauksia. Ja itselläni oli vain puolentoista kuukauden ajan lakkaukset kun oma kynsi kasvoi todella nopeasti, jolloin olisi koko ajan pitäny uusia lakkauksia.

   Tietenkin joillakin voi pysyä kynnet kunnossa, mutta omalla kohdallani ei. Kauhistelin mitä olisi käynyt jos olisin pitänyt pidempään kuten oli alunperin tarkoitus.

   -Haley

   Poista
  3. OK. No hyvä, että vahvistit alkuperäisen luuloni. Ilmeisesti tähänkin vaikuttaa oman kynnen laatu ja se missä geelilaukkauksen laittaa.

   Poista
 4. Itse suosittelen Trindin Nail Repair tuotteita. Ennen omat kynnet katkesivat aina, mutta niiden avulla olen onnistunut saamaan kynteni pidemmiksi.

  Kokeilin myös kestolakkausta, en suosittele. Pisimmät kynnet katkesivat. Minulla oli kärjet eriväriset ja alaosa läpinäkyvää, pian kynnet kasvoivat ja omaa valkoista kasvanutta kynttä näkyi välistä. Ja kuka jaksaa samoja kynsiä katsoa viikosta toiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä! Trindillä on myös tosiaan käsittääkseni hyviä kynsienhoitotuoteita.

   Poista
 5. Kannattaa tosiaan aloittaa kuuri ainakin piitä (esim. Piimax, jota jo aiemminkin suositeltiin) ja ehkä myös muita hivenaineita - ne näkyy kaikki kynsissä, hiuksissa ja ihossa. Ne nopeuttaa ja vahvistaa kasvua (huomaat hetken päästä kynnestä, missä vaiheessa olet aloittanut, kynsi kasvaa vahvempana). Lisäksi viila piiloon, viilaamalla saa heikot kynnet huonoon kuntoon ja jos on pakko viilata, niin vain lasiviilalla yhteen suuntaan, ei hinkaten. Hyvä on myös Trindin taikaviila (ei oikeesti viila), jolla kynttä kiillotetaan hankaamalla - tämä saa kynnen omat öljyt liikkeelle ja vahvistaa kynsiä, tekee kiillon kynteen ilman lakkaa. Ja ihan perus väritön lakka tuo kynteen vahvuutta ja ilmettä, näyttävät hoidetuilta ilman värilakkaakin. Lisäksi käytän reilusti käsivoidetta, jota hieron myös kynsiin.

  Kokeilin geelikynsiä joskus reilu kymmenen vuotta sitten, olivat muuten hyvät mutta olisi pitänyt huoltaa kovan kasvun takia vähintään 2 vkon välein ja kun niistä aikanaan luopui, oli kynsi heikompi kunnes kasvoi koko kynnenmitan uutta. En ole laittanut niitä sen koommin vaikka niillä on puolensa, aina siistit kynnet, varsinkin ranskalainen lakkaus on niissä kaunis. Tosin mun tekareista on aikaa 10 vuotta eli tekniikat ja materiaalit on varmasti siitä kehittyneet huimasti. Jos päädyt tekareihin, valitse tekijä huolella, jotkut tekee tosi nättejä ja jotkut ihan hirveitä noidankynsiä...

  Nythän on trendikästä, että kynsi ei edes ole kovin pitkä, mutta on siististi lakattu ranskalaisella - eleganttia, joka sopii häihin. Häihin voi sormussormeen laittaa vaikka kynsikoristeen, vaikka pienen "timantin". Se pysyy montakin viikkoa kun sen pudottaa märkään päällyslakkaan esim. hammastikun kärjellä.

  VastaaPoista