sunnuntai 6. toukokuuta 2012

kuulutukset - tunteellinen sunnuntai

Tänään oli jännittävä sunnuntai aamu, kun menimme sunnuntaimessuun vihkikirkkoomme Helsingin Tuomiokirkkoon kuulemaan kuulutuksiamme. 
Mukanamme oli myös morsiamen puolen sukulaisia. 
Mutta mikä tunne se olikaan kuulla omat nimemme esirukouksen yhteydessä! Ja miten kauniisti liturgi puhui kuulutustuksiemme yhteydessä mm. kodissa vallitsevasta rakkaudesta. Itkuhan siinä pääsi. Ja olisitte nähneet morsiamen äidin... 
Olipa mahtava tunne käydä alttarilla ehtoollisella - seuraavan kerran taidamme polvistua kyseille alttarille vasta omissa häissämme.
Oli ihanaa, kun messun jälkeen kirkkokahveilla tutut ja tuntemattomatkin tulivat onnittelemaan meitä ja toivottamaan siunausta tulevaan avioliittoomme.
Nyt se on sitten kirkossa kuulutettu ja naimisiin meno on todellista. 


Mehän teimme avioliiton esteiden tutkinnan viime viikon alussa ja tällä viikolla kotiseurakunnasta oltiinkin jo meihin yhteydessä ja tiedustelivat haluammeko kuulutukset jo tälle sunnuntaille. Sehän sopi meille mainiosti, sillä tulevat viikonloput ennen häitä tulee pitkälti vietettyä maalla toukotöissä ja kesälaitumilla ja halusimme päästä luonnollisesti kuulemaan kuulutukset henkilökohtaisesti. Kuulutukset luetaan pääsääntöisesti samassa kirkossa, jonka seurakunnassa avioliiton esteettömyystutkinta on suoritettu, eli  kotiseurakunnassa, mutta nähtävästi ainakin Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta on suostuvainen lukemaan myös ulkoseurakuntalaisten kuulutuksia.

11 kommenttia:

 1. Oi ihanaa! Mekin mennään ehdottomasti kuuntelemaan kuulutukset sitten paikanpäälle, se on varmasti unohtumaton kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se oli yllättävän ihanaa ja jännittävää.
   En ollut aatellutkaan miten tunnepitoista kuulutusten kuuleminen voi olla.

   Poista
 2. Ihanaa! Itsekin odotan kuulutuksia kovasti. :)

  VastaaPoista
 3. Sama juttu, kyyneleet puski läpi kun nimet luettiin. Ja tosi kauniita sanoja liturgilta :) Me tosin jätettiin kirkkokahvit väliin. Oli kyllä hieno kokemus.

  VastaaPoista
 4. Voi ihanalta kuulostaa! Me kävimme juuri avioliiton esteiden tutkinnassa, ja päätöstä odotellaan (ei pitäisi kyllä kummallakaan olla esteitä :D). Meillä kuulutukset vasta viikkoa ennen häitä, ja luultavasti ainakin toinen meistä "potee" polttarien jälkeisiä tiloja tuolloin, niin pääsemmeköhän ollenkaan niitä kuuntelemaan yhdessä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä muikeeta olla yhdessä kuulemassa nämä.
   Sen takia menimmikin jo 3kk ennen häitä kuulemaan kuulutukset, sillä tulevat sunnuntait ollaan joko maalla tai toivutaan erilaista juhlista. :)
   Toivotaan, että tekin pääsette fresseinä kuulemaan yhdessä kuulutukset.

   Poista
 5. Siis mitä ne siellä sanoo? Jonkun nimilistanko? :)

  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esirukouksen yhteydessä käydään aluksi läpi kaikki seurakuntaan kastetut. Tämän jälkeen käydään läpi nämä kuulutettavat kihlaparit, eli siinä kohtaan mainitaan luonnollisesti myös nimet. Lopuksi käydään läpi myös seurakunnan edesmenneet ihmiset nimineen ja ikineen.

   Poista
 6. Voiko siis itse valita viikonlopun, jolloin kuulutukset lausutaan kirkossa? Luulin, että ne päätetään kirkon puolesta, ja että ne on aina esim noin viikkoa tai kahta ennen? Terveisin, Anne-Maria 21.7.2012

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä voi toivoa viikonloppua ja me toivoimme myös kirkkoakin missä kuulutetaan.
   Kuulutuksen ajankohdan voi varmaan toivoa kun jättää avioliiton esteiden tutkinnan tai niin kuin meillä seurakunta oli yhteydessä asiasta heti sen jälkeen kun avioliiton esteiden tutkinta oli tehty.

   Poista