keskiviikko 29. helmikuuta 2012

astia riiseille hankittu

Jei, tein Hennesiltä hankintoja häitämme varten!
Näistä koreista vieraat saavat kahmaista kirkon ulkopuolella kourallisen riisejä heitettäväksi tuoreen avioparin päälle.
Molemmille kaasoille omat korit, pienempi ja isompi.

Parasta, että korit sopivat häiden jälkeen hyvin joko kaupunkikotiimme tai mökillemme.

Mutta kuinka monta kiloa riisiä pitää ostaa 100 vierasta varten?

kuva: H&M

13 kommenttia:

 1. Sitä riisiä ei paljon tarvitse olla. Meillä oli muistaakseni kaksi isoa pussillista ja riisiä jäi vaikka kuinka!

  VastaaPoista
 2. Linnut turpoaa kuoliaaksi riisistä! :<<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, eli emme osta kilokaupalla riisiä.
   Toisaalta kiinalaislapset eivät saa palkkaa, kun tekevät suomalaisiin häihin saippuakuplapulloja.
   Elämä on valintoja täynnä.

   Poista
 3. Saako teidän kirkossa heittää riisiä? Meillä ei saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa saa heitellä riisiä. Mielestäni kiva juttu.

   Poista
 4. Kuopiossa ei saa missään kirkossa heittää riisiä. Juurikin lintujen takia. Terälehdet on oiva valinta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä on eroja seurakuntien välillä - Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa puolestaan kaiken muun kuin riisin heittely on kielletty. saippuakuplat on toki myös sallittuja.

   Poista
 5. Meillä heiteltiin riisiä. Ei sitä tosiaan juurikaan kulu kun kaikki pienen kourallisen vain ottivat (100 vierasta) ja yli jäi vaikka kuinka paljon. Toisaalta, ehkä vähän hassun näköistähän se olisi ollut jos kulhon pohjalla olisi killunut vain muutama riisinjyvänen juuri ja juuri niin, että pohja peittyy ettei jäisi turhaan yli ;D. Tätä pähkäilimme hikisinä pitkät tovit kaupassa ja sitten alkoi jo molempia naurattaa koko asia kun tajuttiin mihin epäolennaisuuteen käytimme satumaisen kallista viime hetken valmisteluaikaamme pari päivää ennen häitä :). Kun häät maksaa niin älyttömästi muutenkin, että tuskin se talous siihen riisiin kaatuu. Kilo sinne tänne, maksoi se euron enemmän tai vähemmän. Eli ota reilusti vaan! Meillä oli muistaakseni 2kg, jotta korit (2) näyttivät järkevän täysinäisiltä. ja tosiaan ei niistä koreista edes huomannut, että riisiä oli otettu, sen verran reilusti tuli varattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tässä konkurssi muutama ylimääräinen riisipaketti ei paljoa tunnu. :) Mutta ei haluaisi ylimääräisiä riisejä hirveesti puluillekkaan jättää.

   Poista
 6. Minusta myös riisi on tosi ikävä puoli häissä, sotkee, tappaa puluja (joihin oon jotenkin ihmeen kiintynyt kaupunkilaisena), löytyy mekon alta hääyönä liiankin intiimeistä paikoista ja ei anna yhtään sen enempää rahaa kiinalaisille pikkulapsille :) että hyvä yritys melkeinpä vakuuttavasta argumentista. Siksi toi riisin heittelykielto on nykyään oikein jepa jees minusta. Niin ja vielä piti sanoa, tuo menu jonka aiemmin postasit; NOM! Antoi hyvän idean juhlatarjottavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa, totta, en aatellutkaan mistä riisi yleensä tulee. :) No pulujen lisäksi joudumme luultavasti häidemme takia tappamaan muutaman porsaan, jos pidämme kiinni suunnittelemastamme menusta. Ja siitä ideasta en kasvissyöjänä tykkää yhtään...

   Poista
 7. Tämä on ikivanha postaus, mutta eikö se ole ihan kaupunkilegenda, että linnut kuolevat siihen riisiin? Minun käsittääkseni kaikenlainen heittely on kielletty kirkoissa vain siksi, että se sotkee ympäristön eikä hääseurue jää siivoamaan. Saippuakuplat sallitaan, koska ne eivät jää maahan lojumaan, kun seuraava hääpari kesäsesongin kiireisenä lauantaipäivänä astelee liukuhihnalle.

  VastaaPoista