maanantai 22. marraskuuta 2010

paikka, jossa sanomme "tahdon"

Kirkko tulee olemaan hääpäivämme tärkein paikka. Kotikirkon morsiuspari pystyy varaamaan vasta vuosi ennen hääpäivää. Tuomioseurakunnan kirkot arvotaan halukkaiden kesken sen sijaan keväällä 2011. Siihen asti morsiuspari voi miettiä eri vaihtoehtoja. 
Ohessa morsiamen mietteitä eri kirkoista.

Helsingin Tuomiokirkko

kuva häät.fi

+ tunneside
+ sijainti
+ kaunis ja upea kirkko
- haluttu vihkikirkkoSuomenlinnan kirkko

kuva häät.fi

+ kirkon valkoisuus
+ erilainen sijainti
- ei alttaritauluaPuotilan kappeli


kuva Pasi Nikkanen

+ kotikirkko
+ pieni, kaunis, erilainen ja intiimi kirkko
- sijaintiEspoon tuomiokirkko

+ tunneside
+ tunnelmallinen ja kaunis kirkko
- sijainti (iso miinus)Morsian toivookin, että olisi jo kevät ja tähän tärkeään asiaan saataisiin selvyys. Toukokuussa sitten toivotaan ja rukoillaan parasta.

Toivottu pappi olisi myös jo mietitty valmiiksi. Pitäisi olla häneen yhteydessä ja kysyä olisiko hänellä kyseisenä hääpäivänä vapaana.

Mikä teidän mielestä olisi ihanne vihkikirkko?

4 kommenttia:

 1. Ihanne vihkikirkko on sellainen, joka on kaunis ja tunnelmallinen, jossa on tarpeeksi pitkä käytävä, mutta joka on tarpeeksi pieni ja intiimin oloinen :). Lisäksi ihannekirkosta täytyy löytyä hyvät urut ja taitava kanttori, koska musiikki tekee paljon tilaisuudelle. Espoon vanha kirkko on aivan ihana! Käytännössä kannattaa valita sijainniltaan juhlapaikkaa melko lähellä oleva kirkko.

  Suomenlinnan kirkko ja Suokin mukulakivet ovat muuten aivan tuskaa korkokenkiä käyttäville vieraille...

  Itse mietin kirkossa ainoastaan, että "kävele nyt iiihan rauhassa se käytävä". Sitten astuin kirkon ovista, näin vieraat ja Maken ja mieli veti ihan tyhjäksi ja hymyilytti vaan ja taisinpa mennä aika vauhtia ;).

  VastaaPoista
 2. Espoon tuomiokirkko olisi kyllä mahtava. Mutta kuten Eevakaisa mainitsitkin, että juhlapaikka pitäisi olla lähellä kirkkoa. Olemme miettineet juhlapaikkaa lähinnä Helsingistä, sillä kyseinen kaupunki olisi logistisesti helpompi.

  Hauskaa, että toit esiin nuo Suomenlinnan mukulakivet. Olen miettinyt mukulakivejä paljon ja todennut, että se on Suomenlinnan ainoa miinus. Eikö niin? Muutenhan paikka on mitä tunnelmallisin? Ja meille se olisi läheinen paikka.

  VastaaPoista
 3. Luulen, että noista vaihtoehdoista tuo Puotilan kappeli olis tunnelmallisin. Suomenlinna tietysti varmaankin "helpoin". Espoon tuomiokirkosta en tosin tiedä, kun en ole siellä koskaan käynyt.
  Helsingin tuomiokirkko on tosi kaunis mut onko se sitten liian suuri?

  VastaaPoista
 4. Puotilan kappeli on mahtava. Mutta se sijainti. Miten vieraat pääsevät sinne helposti? Miten saadaan vieraat kustannustehokkaasti juhlapaikkaan Helsingin keskustaan? Tai sitten rupeamme etsimään juhlapaikkaa helpommasta paikasta.

  Tuomiokirkosta en uskalla oikein edes haaveilla kunnolla, kun pelkään, että arpaonni ei suosi.

  VastaaPoista