sunnuntai 26. elokuuta 2012

häämatka osa 2

Ubudin jälkeen siirryimme Tanjung Benoa kylään Bali Khama hotelliin. Bali Khamassa meillä oli varattuna romantic pool villa. Villa oli suuri ja tilava erillisine olkkareineen ja makkareineen, ehkä jopa liian iso meille kahdelle. Kylpyhuone oli hauskasti pihalla ja siitä oli käynti omaan pooliin. Hotellialue oli viihtyisä ja siisti.Ubudin jälkeen oli ihana siirtyä etelän lämpöön. Välttämättä Tanjung Benoa ei kuitenkaan ollut meille se paras vaihtoehto. Lähinnä meitä häiritsi Ubudin rauhan jälkeen merellä pörräävät vesiurheiluhärpäkkeet. Jos matkabudjetissa olisi ollut muutama tonni lisää olisimme halunneet yöpyä jossain oikean Nusa Duon ökyhotelleista tai muita mukavia rantakohteita olisi voinut olla Jimbaran tai Sanur. 

Nyt oli kuitenkin aika rentoutua, ottaa päikkärit aurinkotuolissa, juoda drinkit allasbaarissa ja nauttia auringosta ja sen lämmöstä. Balilla ei ollut ikinä tukalan kuuma, sillä aina tuuli mukavasti.Mutta emme me tietenkään jaksaneet pelkästään maata. Barong-tanssia kävimme katsomassa. Meitä välillä ihan nauratti shown aikana, emmekä oikein tienneet, että onko soveliasta nauraa, kun toisille tämä on kuitenkin uskonnollinen tapahtuma.


Rannalla tapasimme paikallisen veneenomistajan, joka lupautui viemään meidät hyvään snorklauspaikkaan. Voi tajutonta mikä kokemus! Toki ajattelimme etukäteen, että saatamme nähdä muutaman kivan kalan. Mutta korallien luona oli tuhansia ja tuhansia erimuotoisia ja värisiä kaloja. Sekä morsian ja sulhanen olivat herkistyneitä tästä kokemuksesta. Harmi, että emme saaneet hankittua sitä vedenalla toimivaa kameraa, mutta voitte vaan kuvitella.


Kävimme tutustumassa paikallisten pitämään kilpikonnien suojelutoimintaan.Uluwatu auringonlaskuineen ja tansseineen on kliseinen turistinähtävyys.Illallinen Jimbaranin hiekkarannalla on tunnelmallinen kokemus. 
Palkkasimme meille Nusalla lainelautailuopettajan. Ja ihme ja kyllä hän sai meidät onnistumaan. Se oli loppujen lopuksi aika helppoa. Morsiankaan ei ollut mikään turha muija.Sitten olikin aika sanoa hyvästit kauniille, mystiselle ja lämpimälle Balille ja lentää kaupunginhumuun Singaporeen.

Häämatkamme 1. osa löytyy täältä

2 kommenttia:

  1. Oih, mä rakastan Balia! Olen käynyt siellä pari kertaa ja siellä on vaan sitä jotakin, mistä pidän. Olen yöpynyt useissa eri paikoissa Balilla ja oma suosikkini on Seminyak. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mekin mietimme Balilla, että Seminyak olisi voinut olla parempi paikka meille kuin Nusa Dua/Tanjung Benoa

      Poista