torstai 12. heinäkuuta 2012

"mä tuon mun kaverin teidän häihin. Ai ei onnistu?"

Nyt kun VP on mennyt on meille ruvennut tippuilemaan ilmoituksia, että kutsutut toisivat kavereitaan häihimme. What? No ei onnistu. 
Mainitsinkin jo aikaisemmin, että kaikki kutsut lähtivät nimetyille ihmisille, emmekä halunneet häistämme avec-tilaisuutta. Menimme tässäkin etiketin mukaan. Kyseessä kuitenkin häät, jotka haluamme juhlia ihmisten kanssa, joilla on meihin joku yhteys. Eri asia olisi toki jos juhlisimme häitämme lähikuppilassa, sinne kuka vaan olisi tervetullut. Emme vaan ymmärrä, miten eri tavalla jotkut voivat ajatella näistä asioista. Olemmeko jotenkin tiukkiksia, kun emme salli koko tuttavapiiriämme pällistelemään meidän hääjuhlaamme?

Toinen esille tullut asia on niiltä, joilta saimme kieltävän vastauksen, että voisivatko he antaa kutsun eteenpäin jollekin lähisukulaiselle tai -tuttavalle. What? No ei onnistu tämäkään. Me olemme vieraslistaa tehdessämme vetäneet rajan johonkin keitä kutsutaan ja toivomme, että sitä kunnioitetaan. Muutenhan häistämme olisi tullut monen sadan hengen ökybileet, mihin meillä ei valitettavasti ole rehellisesti sanottuna varaa, vaikka olisimmekin sitä tottakai kovasti halunneet.

Onko teillä muilla ollut ongelmia siinä miten ihmiset ovat ymmärtäneet ketä ollaan kutsuttu ja ketä ei?

23 kommenttia:

 1. Meillä meni yllättävänkin smoothisti tuo vastaushomma; ainoastaan pari jätti vastaamatta ja muutamalta tuli kyselyitä avec-käytännöistä.

  Tosin tänään (viikkoa ennen häitä :D) tuli pari yllärivierasta ulkomailta, joita emme olleet edes kutsuneet. Mutta no worries - kyllä hekin paikalle mahtuvat, kun huomenna vasta aion lähettää pääluvun juhlapaikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana kuulla, että teillä meni hyvin tuo vastausruljanssi. Me jouduimme lähes kymmenelle ihmiselle soittelemaan perään heidän vastaustaan.

   Olettepa te avoimia yllätysvieraille. Mutta ilmeisesti tunnette pariskunnan kuitenkin ennestään?

   Poista
 2. luin tässä postauksesi sulholle ääneen ja hänen kommenttinsa olivat: "siis täh? oikeesti? kaikennäköstä jengillä kyllä liikkuu päässä. eiks ihmiset tajuu?" ja vähän ajan päästä vielä: "siis oikeesti mitä v***ua?!?"

  meilläkin itsellämme meni hyvin vastailu homma. yhden sukulaisen vastaus oli mennyt roskaposti -kansioon sähköpostissa ja yhden kaverin perään soittelin, mutta oikeestaan tiesin hänenkin olevan tulossa. yksi kysyi avecista, kun kutsussa hienosti teititeltiin, mutta päätti tarkistaa, ettei tule sitten noottia. noh.. ilmeisesti se, että kirjekuoressa luki "+ avec" ei riittänyt. mutta mitään tommosta pönttöilyä ei todellakaan ollut. tosiaan mitä ihmiset oikeen ajattelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ihana päästä avautumaan tänne blogiin, kun mä vähän kiehun tämän asian vuoksi. Ja mahtava kuulla, että me ei olla mitään outoja tapauksia, kun kielletään näiden kutsumattomien vieraiden tulo häihimme.
   Sulhanen on onneksi kärsivällisesti jaksanut vastailla näille ihmisille, meidän näkökulman asioihin. Mutta kaikesta huolimatta kyseiset ihmiset eivät tunnu ymmärtävän meidän pointtia tässä.

   Toisaalta ilmeisesti vanhan uskomuksen mukaan häät ovat onnistuneet jos siellä on kuokkavieraita.

   Poista
 3. Voi hyvää päivää. Ei se hääkutsu nyt mikään alennuskuponki ole, jonka voi siirtää toiselle, jos itsellä jää käyttämättä! Meiltä on kyllä kyselty myös meille tuntemattomien hyvin tuoreiden seurustelukumppanien pääsyä, mutta olemme kieltäneet. Joillain on myös se ajatus, että häihin kuin häihin saa tuoda avecin. Arggh... -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki joihinkin häihin saa tuoda avecin ja ovet ovat avoimet kaikille. Varmaan jossain maalaishäissä, joihin koko kylä on kutsuttu. Mutta me ollaan ainakin haluttu johonkin vetää raja.

   On käynyt mielessä, että kohta rupeamme myymään pääsylippuja meidän häihin, kuin Tukiainen konsanaan, kun tuntuu olevan niin paljon halua ihmisillä päästä meidän häihin.

   kiroilua****

   Poista
 4. Ei ole tullut edes mieleen, että joku voisi alkaa kysellä tämmöisiä. Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!

   Ehkä mä rupean täällä vähän rahoittumaan ja unohdan nämä tapaukset.

   Poista
 5. Meillä kuoriin kirjoitettiin (minun mielestäni) selkeästi, että keitä kutsu tarkoittaa.. Mutta silti tuli kyselyitä koskeeko kutsu myös aikuisia lapsia.. (no ei, jos sitä ei kuoressa lue!)
  Lisäksi sain puhelun, että miksi ette ole kutsuneet sitä ja sitä perhettä, koska heillä on niin mukavat lapsetkin! (SIIS HÄH?) Ja jatkoksi, että kyllä minä olisin voinut maksaa heidän ruokansa! (No maksatko samalla juhlatilan laajennuksen, koska sinne ei mahdu enempää väkeä??)
  Ja sitten toisen suvun isovanhemmat alkoivat haalata jotakin Ruotsin sukulaisia, koska he haluavat tulla katsomaan sukuaan (eipä ole ennen kiinnostanut, olen nähnyt heidät kerran elämässäni!).. Meillä on kuitenkin kohtuu pienet häät n.70 henkeä max. Jonne olemme kutsuneet meille läheisiä sukulaisia ja kavereita.. No tuo mainitsemani kädenvääntö ei päättynyt vielä tuohon, vaan seuraavaksi isovanhemmat alkoivat höpöttää, että no kyllä kai he voivat tulla sitten vaikka kirkkoon vain? No kutsussa lukee, että vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, joten onhan se nyt prkleen noloa, että joku tulisi vain vihkimiseen ja joutuu sitten lähtemään, koska siellä ei yksinkertaisesti ole tilaa istua ruokailemaan jnejne.. (äh, anteeksi sekava teksti, mutta nostattaa yhä tunteita pintaan :D)
  Jännitysnäytelmäksi jää (varmaan hääpäivänä selviää), että tulevatko he nyt sitten vai eivät.. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulle ainakin on itsestään selvää, että kaikki lähtee siitä mitä kirjekuoressa lukee. Ilmeisesti kaikille tämä ei ole niin selvää.

   Tuota me ei ollakaan kuultu, että voidaan kyllä maksaa heidän ruokansa. :)

   Poista
 6. Voi luoja... Eihän kukaan voi sanoa et hei kun mä en pääse, mut naapurin Pena vois tulla?! Meidän kutsut ovat kilahtaneet postiluukuista eilen, toistaiseksi vain toinen kaasoistani sekä äitini ovat ilmoittautuneet virallisesti :D Kauhulla odotan, mikä rumba meille tulee..

  ..Nimittäin pidimme pari vuotta sitten kahden ystävättäreni kanssa yhteiset 30v synttärit, johon meille tuli yhteensä n 100 vierasta. Jokaiselle kutsumalleni sukulaiselle laitoin kutsut postiin, muille ne menivät näppärästi naamakirjassa. Noooh, tätini sitten ilmoitti, että hän ei halua ottaa miestään mukaan juhliin (heidät oli siis kutsuttu pariskuntana), koska hän haluaa vetää perseet ja ryypätä (...jesssss!?). Että hän ottaa tyttärensä miehensä sijasta mukaan. No lopultahan siinä kävi niin, että he olivat vielä kutsuneet mukaansa toisenkin serkkuni, joka ei ole ihan niistä miellyttävimmistä ihmisistä kännipäissään. Ja sitten huutelivat ja mesosivat koko illan kun jotkut apinat. Arvaas hävettikö, kun kaikkien muiden vieraat olivat iloisesti ja hyväntuulisesti mukana? Toivon vaan koko sydämestäni, että samanlainen rumba ei toistu häissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sovittaisko niin, että teille ei tule mitään rumbaa, vaan kaikki kutsut ihmiset osaavat vastata vastauspyyntöön deadlineen mennessä. :)

   Poista
 7. Tietkö, meillä molemmilla on isot suvut ja ÄITINI on saanut noottia sukulaisilta kun ei ole kutsua kuulunut (tyyliin ihmisiltä kenet olen ehkä kerran nähnyt joskus 5v jonkun hautajaisissa tms......) ja samoin sulhon pohjoisen suku ihmettelee miksei kutsua kuulu. Siis hänkään ei ole koskaan heitä tavannut. Eräs hänen pikkuserkku laittoi ensimmäisen ja ainoan yhteydenoton facebookissa v.2010 ja nyt oli laittanut että ollaan tulossa koko perhe juhliin. Heitä ei siis oltu kutsuttu, koska tosiaan syykin tuli tuossa aiemmin... Oltiin vähän hoomoilasena että miten ihmiset, joita ei ole kutsuttu, kutsuvat itsensä ja miten kertoa heille että ei kiitos :D Samoin meillä oli nimetyt kutsut ja infossakin mainittiin ettei lapsia, mutta ilmoittautumisissa usealla oli tulemme kaikki neljä vaikka vain kaksi oli kutsuttu perheestä..

  Mistä tätä porukkaa riittää?? Meillä sentään tutut/sukulaiset ilmoittivat lisää porukkaa mutta antaa kutsun eteenpäin??! :D :D hehehe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en nyt oikeesti enään kestä, että mistä näitä juttuja oikein tulee.
   Tää on ihan uskomatonta. Kaikkea ne ihmiset keksii.

   Onneksi me ollaan itse niin täydellisiä ja osataan aina käyttäytyä. :)

   Poista
 8. Eka olin ihan että AAAAAAAAAAARGH! mutta nyt kun luin näitä muidenkin tarinoita niin alkaa jo naurattaa; niin älytöntä tämä on! :D

  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti nämä asiat kaikki unohtavat ennen häitä...

   Poista
 9. Uskomatonta, en oo kyllä koskaan kuullut tällaisesta! Kutsun eteenpäin laittaminen on jo ajatuksena aivan absurdi!

  VastaaPoista
 10. Ihan samaa vääntöä täälläkin... Meillä tulee 25 tärkeää ja läheistä vierasta joista suurin osa on ystäviä. Lisäksi päätimme rajata vanhempiemme uudet puolisot pois kutsutuista koska eivät ole meille kummallekaan tärkeitä tai läheisiä ja kaikki ovat suhteellisen tuoreita tapauksia. Arvasimme kyllä, että vanhemmilta tai puolisoilta saattaa tulla sanomista, mutta pidimme kiinni siitä, että juhla on näköisemme ja kutsumme vain MEILLE, emme jollekin toiselle tärkeitä ihmisiä. Periaatteena oli, että ketään epätoivottua vierasta ei kutsuta siksi, että hänelle itselleen tai jollekin muulle tulee paha mieli kutsumatta jättämisestä. No, sulhasen äidille tämä on iso juttu ja yli puoli vuotta ollaan kyräilty asian kanssa. Välit on muuten ok, mutta aina häistä puhuttaessa pitää sitten kysäistä, että voisko oma kulta kuitenkin tulla. Sulhasen veljen puoliso ei pääse paikalle joten veli sitten vielä kysyi, että josko tämä äidin pari voisi tulla hänen vaimonsa tilalle. Nyt ollaan molemmat siinä tilassa, että jos tulee jostain vielä yksikin kysymys aiheesta niin vastaus on sitten aika kipakka. Lisäksi toisen puolelta ei ole sukua juurikaan kutsuttu, kun heidän kanssaan ei ole oltu tekemisissä. Ilmeisesti häät ovat suurimmalle osalle suomalaisista kuitenkin sellainen juhla, että sinne pitäisi kutsua koko suku. Osa suvusta on nyt sitten muka loukkaantunut kun heitä ei ole kutsuttu. Suurin osa ihmisiä joita emme ole tavanneet joko ollenkaan tai useisiin vuosiin. Ihan höpöhöpöhommaa sanon minä, jokainen kutsuu kenet haluaa ja sitä tulisi vieraiden kunnioittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näinpä.
   Eikä se, että kukaan hääpari haluaisi olla ilkeä tai ei tykkäisi jostain ja jättäisi sen takia jonkun kutsumatta. Vaan jokainen hääpari haluaa tehdä oman näköisensä juhlat ja vierasjoukko ja sen koko valitettavasti määrää suuresti tämän tavoitteen.
   Ikävää, että tälläisiä asioita pitää jatkuvasti muistutella, kun kutsut on jo kertaalleen lähetetty - tulee paha mieli kaikille.

   Poista
 11. Voi hyvää päivää!!! Ihan suorastaan alkoi naurattaa..:D Siis jos kutsussa lukee avec..niin voit ottaa avecin..jos ei, niin et ota..how simple is that!! Ja siis että laitetaan kutsu eteenpäin jollekin kun ei itse pääse...tää on kyllä jo kaiken huipennus..:D :D On meitä moneen junaan!!!

  VastaaPoista
 12. "Mä en pääsekään lähtee tällä nimetyllä lentolipulla, niin haluuksä mennä? Toi lippu on vaan yhelle mut kyllä sillä varmaan kaks pääsee." Että tyyliin tätä luokkaa tää järjenjuoksu joillain :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ni. Ihan ymmärrettävää, eikö sinunkin mielestä. :)

   Poista
 13. Aikamoista. Meillä toistaiseksi ainoat tähän viittaavat asiat ovat olleet aika mietoja. Sulhasen ystävä oli kysynyt omalta tädiltään, onko hänelle jo tullut kutsua häihin. Ko. ystävän täti on kyllä sulhasen veljen kummitäti ja vähän niin kuin vanha perhetuttu, mutta ei todellakaan mikään meille läheinen ihminen! Ihmeellistä järjenjuoksua. Samoin yksi sulhasen hyvä työkaveri sanoi ohimennen nähdessämme, että "mehän ei ollakaan vielä ilmoittauduttu...", vaikka kutsu oli vain hänelle. No, saa nähdä, kuinka monta heitä ilmoittautuu. Yllättävän paljon kyllä näistä kommenteista päätelleen on lukutaidotonta tai tapatiedotonta porukkaa tässä maassa!

  VastaaPoista