torstai 3. toukokuuta 2012

häästressiä ilmassa?

3kk! Siis 3kk häihin! Tajutonta!

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tässä vaiheessa kaikki häihin liittyvä järjestely olisi pitänyt olla tehtynä. Joten miksi ihmeessä tuo to do-lista näyttää edelleen noin pitkältä? Olimme suunnitteleet, että nyt viimeistään vaan fiilisteltäisiin rakkauttamme ja tulevia häitämme.


Pakko myöntää, että viime aikona on ollut huomattavissa pientä paniikkia morsiamen suunnalta. Eniten stressiä ovat aiheuttaneet hääpäivän tiukka aikataulu ja pöytä- ja istumajärjestyksen tekeminen. Niin ja se paljon puhuttu budjetti paukkuu edelleen. Jos häitä on suunniteltu yli vuosi, niin voisi kuvitella, että kaikki asiat olisi hyvin mietitty, mutta ei niin ei. Noloa myöntää, tiedän.

Lisäksi morsian on ruvennut näkemään unia häistä, painajaisunia. Joko unissa hääpuku on ollut likainen tai pöytäjärjestys sekava. En tykkää.

Jotenka mitä sitä jossittelemaan vaan nyt tartumme härkää sarvista ja rupeamme hommiin, jotta voimme nautiskella tulevasta hellekesästä täysin rinnoin. Seuraavaksi kirkko-ohjelma saa kyytiä...Kuka lukijoista on pystynyt pysymään rauhallisena häihin asti?8 kommenttia:

 1. Enpä usko että kukaan voi pysyä ihan totaalisen rauhallisena häihin asti, mutta sen uskon, että stressistä voi päästä yli :) Mullakin oli tossa viikko (vai kaksi) sitten sellainen maailmanlopun fiilis, ettei mitään rajaa, mutta kummasti sitä nyt taas ollaan luottavaisin mielin :) Pieni jännäily kuulunee asiaan! (pidätän toki oikeuden kilahtaa ihan totaalisesti ensi viikolla, kun kaikki työasiat pitäisi saada kuntoon ja hoitaa siinä samalla ihan kaikki loput hääasiat...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä ajatella, että kukaan morsiuspari ei pysy rauhallisena häihin asti.
   Itselleni nämä tunteet on vaan vähän ikäviä, sillä olin vakaasti päättänyt, että otan kaikki hääjärjestelyt iisisti. Mutta uskon ja toivon, että tämä on väliaikainen tila ja nopeasti pääsen takaisin rauhalliseen ja onnelliseen mielentilaan.

   Poista
 2. Me vietämme häitä 16.6, eli häihin on 6 viikkoa ja 2 päivää aikaa, hui. Kun sen noin sanoo, se kuulostaa paljon lyhyemmältä ajalta kuin puolitoista kuukautta... Meillä hääsuunnittelut on vähän niin ja näin, esim ruuista ei ole mitään hajua, pöytien koristaminen ja juhlapaikan koristaminen hyvinkin suunnitteluasteella, hääautosta+kengistä+laukusta ei tietoakaan ym. asiat ihan viel hujan hajan :) Mut mä oon aika rauhallinen VIELÄ! Viimeisel viikol tuun stressaan, mut silloin puoliso onkin jo lomalla (minä viimeiseen asti töissä), joten häntä voin yrittää selkeiden ohjeiden mukaan nakittaa hommiin. Kutsuja lähettäessä räjähtelin, koska tein ne itse ja ainut asia mikä sulhon piti tehdä oli tulostaa tekstit, ja nekin meni miten meni...Hääunia olen nähnyt, joten kai se alitajunta on jo alkanut stressata... Ehkä eniten stressaa ne 3 kiloa, jotka haluaisin pois, mutta joita ei tarvitse ottaa pois...mutta haluisin...

  VastaaPoista
 3. huh, onpas teillä vielä hommaa, mutta ihanaa, että olet noin rauhallinen. Toisaalta onko niillä koristuksillä yms. niin väliä silloin hääpäivänä? Kukaan ei niitä kuitenkaan kato vaan kaikki seuraavat teitä ja teidän onnea. Tarviiko morsian muuten laukkua? Mä ajattelin olla ilman.

  Mun PT totesi tänään, että unohtaisin ne puuttuvat 3 kiloa ja keskittyisin johonkin tärkeempään. Ehtisin kuulemma laihtumaan myös häiden jälkeen. Mutta olisi vaan niin mageeta olla hääpäivänään uudessa tavoitepainossa. Onhas tässä vielä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans oon vähän pohtinut tuota laukkutilannetta, ja mikäli en mieleistä löydä, niin en mä sitä kyllä sit saa tarvitakaan :) Oikeestaan se on ehkä enemmän riesa, kun siitä pitäis yrittää pitää huolta.

   Hyvä kommentti tuolta sun PT:ltä. Sä oot kuitenkin jo pudottanut hurjan määrän painoa, niin ne 3 kiloo kyl lähtee pois jossain vaihees. Mä taas en oo yhtään kiloo pudottanut, tämä on se mun aika normaalipaino, mut silti nuo haluisin pois. Ja siks kun tää on normaalipaino, niin ne ei lähdekään ihan hetkessä.

   Poista
 4. Hei ei mitään kiirettä, teillä on kolme pitkää kuukautta vielä aikaa. Joillain on vain kolmen kuukauden kihlausaika, joten varmasti ehditte hoitaa kaiken tarvittavan. Meillä on häät viikon päästä ja to do -listassa on vieläkin paljon kaikkea. Olen vain päättänyt että teen nyt sen verran kuin pystyn ja jaksan ja hääpäivänä en enää stressaa. Silloin kaikki _tarvittava_ on valmiina. Mitä en saa tehtyä, en tarvitse. Joten nou hätä 3kk, viikon kohdalla saa jo vähän panikoida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Pidä toi asenne!
   Ja minäkin unohdan tämän pienoisen panikoimisen, se ei nimittäin sovi minulle.
   Tästä lähtien nautin vaan vatsanpohjassa olevista perhosista. :)

   Poista
 5. Mä onnistuin ihmeen hyvin, ei kirkossakaan edes jännittänyt ! Sulhasta sitten senkin eestä. nyt on häistä puoli vuotta ja kyllä on ikävä sitä päivää !

  VastaaPoista