tiistai 13. maaliskuuta 2012

kysymykset vihkimisessä

Suurin kysymys tällä hetkellä; myötä- ja vastoinkäymisissä vai kunnes kuolema meidät erottaa?
Eli nyt pohdinnassa vihkimisen kysymysvaihtoehdot.

Kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa kysyn sinulta, HH, tahdotko ottaa LL:n aviomieheksesi (aviovaimoksesi) ja osoittaa hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?
 TAI
 Jumalan edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa kysyn sinulta, HH, tahdotko ottaa LL:n aviomieheksesi (aviovaimoksesi), olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?

Oletteko te muut jo tehneet päätöksen näiden kahden vaihtoehdon väliltä?

 kuva: Pasi Nikkanen

12 kommenttia:

 1. Meillä oli siviilivihintä, mutta siinä sanottiin kuolemaan saakka, meidän toiveesta. Se on varmasti parista riippuva miten sen haluaa. Me haluttiin molemmat ehdottomasti kuolemaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teillä hyvä tilanne, kun molemmat halusitte saman vaihtoehdon.

   Poista
 2. Meille tulee toi jälkimmäinen eli ihan kuolemaan saakka !

  VastaaPoista
 3. Muistelisin, että sulhanen olisi vihkikaava katsellessa todennut, ettei hän halua kuolemasta puhua sellaisella ilon hetkellä. Tulee kuulemma tippa linssiin moisista jutuista. Saa nähdä kumpaan päädytään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä pointti sulhaseltasi, vaikka kuolema valitettavasti onkin väistämätöntä.

   Poista
 4. Meillä minä haluaisin tuon kuolemaan saakka, mutta sulhanen sanoi että myötä- ja vastoinkäymisissä, koska eihän se meidän rakkaus kuolemaan pääty.. Kovin syvällistä kyseiseltä herralta, ihan yllätyin :) No, ei sitä vihkikaava tarvitse vielä valita, ihan vain kysyin tämän postauksen innoittamana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole ajatellutkaan tuota kuoleman jälkeistä elämää. Erittäin hyvä huomio sulhaseltasi!

   Poista
 5. Itse tahtoisin ylemmän, koska haluan uskoa siihen, että jatkamme yhdessä kuoleman jälkeisessä elämässä.

  VastaaPoista
 6. Itse kyllä ajattelen, että avioliitto loppuu kuolemaan (laillisestihan se näin on). Jos jäisin leskeksi niin toivoisin kyllä mielellään tapaavani jonkun vielä elämässäni ja avioituvani uudestaan.

  Rakkaus ei koskaan kuole tai katoa, siitä olen samaa mieltä, mutta vihkikaavassa ei kysytä sitä.

  Mutta jokainen tyylillään :)

  VastaaPoista
 7. Mä sanoisin, että valitaan "Kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan läsnä ollessa kysyn sinulta, HH, tahdotko ottaa LL:n aviomieheksesi (aviovaimoksesi) ja osoittaa hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?"

  Mielestäni tässä on kiteytetty avioliiton (ylipäänsä parisuhteen)vaikein osa - rakastaa myötä ja vastoinkäymisissä toista: puolisona, lapsen isänä/äitinä, rakastajana ja ystävänä :)

  VastaaPoista