maanantai 5. maaliskuuta 2012

eikö me saada mukavaa pappia?

Tärkein asia meillä tällä hetkellä on löytää ja valita mukava pappi vihkimään meidät.

Alunperin pyysimme morsiamen "sukupappia" vihkimään meidät, mutta hän on estynyt tulemaan, samana päivänä olevien oman poikansa häiden vuoksi.

Viime viikolla saimme tietää, että oman seurakuntamme pappien lomalistat ovat ilmestyneet. Kysyimme heti, että onko meidän suosikki pappimme töissä vai lomalla hääpäivänämme. Tänään kuulimme, että kyseinen pappi lomailee hääpäivänämme - eli huono tuuri jatkuu edelleen. Morsian masentui tästä uutisesta todella. Sulhanen on onneksi sillä asenteella, että lähdemme taas messuihin kartoittamaan, kuuntelemaan ja tapaamaan kotiseurakuntamme muita pappeja.

Tavoitteena siis löytää mukana naispappi. Mutta nyt näyttää siltä, että mukava nuori miespappikaan ei ole ollenkaan huono vaihtoehto.

Onko teillä muilla jo papit varattuna?

kuva: Pasi Nikkanen

20 kommenttia:

 1. Itse myös jännitän kauheasti, että saadaanko pappia, jota ollaan jo kysytty henkilökohtaisesti ja joka laitettiin meidän varaukseen toiveeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. papilla on oikeasti melko iso vaikutus siihen millainen vihkimisestä tulee. Toivottavasti saatte haluamanne papin.

   Poista
 2. Me emme tunne oman paikkakuntamme pappeja ollenkaan ja haluaisimme kyllä kovasti nuoren naispapin. Lomalistat eivät ole kuitenkaan vielä ilmestyneet, joten saamme vasta parin kuukauden päästä tietää pappimme nimen. Huoh. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti saatte naispapin. Jännittävää odotusta teille!

   Poista
 3. Meillä kävi todella hieno tuuri kun saimme haluamamme papin meidät vihkimään. Sama naispappi vihki siskoni sekä on kastanut heidän kolmesta pojastaan kaksi. Me varasimme papin yli vuotta ennen häitämme ja laitoimme hänelle sähköpostia suoraan. Heti lupautui ja asia oli hoidettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan mahtava juttu teille!!
   Kunpa mekin olisimme saaneet haluamme tutun papin, mutta näillä mennään.

   Poista
 4. Meillä on varattuna joku pappi, nimeä ei ole tiedossa. Meillä oli vähän kiero tilanne, kun nimenomaan _emme_ halunneet (minä en halunnut) yhtä tiettyä pappia, mutta eihän sellaista toivetta voi mihinkään kirjoittaa.. Varauksessamma lukee siis nyt toiveena naispappi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa meilläkin on yksi pappi, jotta emme ehdottomasti haluaisi. Eli meidän tuurilla luultavasti saamme juuri hänet. Onneksi suurin osa papeista on ihania ihmisiä.

   Poista
 5. Meillä ei ole vielä pappia varattuna, ehkä ensi kuussa varataan :) Meidän laiskottelu tässä asiassa johtunee siitä että emme tiedä mitään tämän uuden seurakuntamme papeista (muutimme 4kk sitten).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siitä vaan sunnuntaimessuun uuteen kotikirkkoon kuuntelemaan pappien saarnoja. :)

   Poista
 6. Meille tulee papiksi pappi joka ei enää tee virallisesti pelkkiä papin hommia.. Hän on entisen kouluni rehtori ja tekee silloin tällöin vanhoille oppilailleen keikkoja pappina :)

  VastaaPoista
 7. Haluatko kertoa kuka on sinun suosikkipappisi? Kuulisin mielelläni, että kenellä on ollut hyvät messut jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikkipappimme Vartiokylän seurakunnassa on Piia Kontio.

   Poista
 8. Meille tulee siviilivihkiminen, mutta olen kuitenkin vähän samantyylisessä tilanteessa kuin te:
  Meillä on varattuna vihkijä maistraatista sekä käräjäoikeudesta. Mistä sitä voi tietää, kumpi vaihtoehto olisi parempi? Voimmeko mennä pokkana tapaamaan molempia ja sitten perua toisen? Vai perutaanko toinen ihan vaan fiilispohjalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kai vihkijöitä voi "shoppailla" samalla tavalla kuin muitakin juttuja. Itse ehkä haluaisin tavata vihkijän ennen lopullista päätöstä. Teidän häät kuitenkin kyseessä. :)

   Poista
 9. meidän vihkijä soitteli juuri tänään. :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. epäreilua! Ei vaineskaan, ihanaa, että jollain on ees vihkijä. :)

   Poista
 10. Meille tulee vanha tuttu pappi, joka itse vihjasi vihkihalukkuudestaan minulle jo ennen kuin hääni olivat tiedossa. Olisimme kyllä muutoinkin päätyneet häneen, koska hänen tyylinsä miellyttää meitä ja hänen hyvä laulutaitonsa on iso plussa.

  "Shoppailkaa" ihmeessä pappeja. Kyllä se kannattaa. Ei olisi kiva, jos tulisi pappi, jonka kanssa kemiat eivät kohtaa tai jonka tyyli ei miellytä.

  VastaaPoista
 11. meille tulee minun täti vihkimään :) onneksi ehti valmistua ja astua virkaan juuri sopivasti :) sulhanen ei ollut naispapista innoissaan, mutta onneksi sain mielen muuttumaan ja hänen ehdottama pappi on silloin lomalla :)

  VastaaPoista